Third Wave Wichteln 2016 -kahvit

Kuten odotettavissa varmasti olikin, niin sekä minä että Uuttajatar otimme osaa viime joulunajan Third Wave Wichteln -kahvinvaihtoon. Näin teimme myös vuonna 2015. Blogijutun kirjoitin tuolloin kahdessa osassa ja ne voit käydä lukemassa tämän ja tämän linkin kautta. Eli nyt kun Wichteln:n idea on selvillä, niin en siihen puutu sen enempää.

Ollessamme pienellä joulunalusreissulla Turussa (tästäkin reissusta löytyy blogiartikkeli) päädyimme hankkimaan lähetettävät Third Wave Wichteln -kahvit Turun Kahvipaahtimon valikoimasta. Kahvit ostettiin Cafe Art:sta Aurajoen ääreltä. Ostimme kaksi paketillista Guatemala Huehuetenango La Loma -kahvia lähetettäväksi Hollantiin ja Skotlantiin. Ainakin tuo Hollannin paketti on päässyt jo perille, mutta Skotlannin paketista emme ole saaneet vielä vahvistusta, että se olisi perille löytänyt.

Toisaalta, Uuttajatar ei ole itsekään vielä omaa pakettiaan maailmalta saanut. Omani kuitenkin tuli, tarkalleen sanottuna 29.joulukuuta. Sopivasti uudeksivuodeksi.

Sain kahvini Saksasta. Philip oli valinnut pakettiin laitettavaksi berliiniläisen Röststätte-paahtimon valikoimasta todella hyvänkuuloisen etiopialaisen Sidamo Hunkuten. Kahvin pakkaus on mielestäni täydellinen: se on upean näköinen, siinä on venttiili ja uudelleensulkemismekanismi sekä tasku pienelle käyntikortin kokoiselle infopläjäykselle. Infokortista kahvista löytyy seuraavat tiedot:

  • Alkuperä: Hunkute, Sidamo, Etiopia
  • Kasvukorkeus: 2000 metriä
  • Lajike: Etiopian alkuperäislajike (Heirloom)
  • Prosessi: pesty
  • Sato: joulukuu-tammikuu

Avatusta pussista oikein huokui todella huikea etiopialaistuoksu: tuhti sekoitus hedelmiä ja marjoja kruunattuna hyvällä kahvin aromilla. Aijaijai, taisi tulla jälleen kerran jotain vastustamattoman hyvää!

Jauhamisen jälkeen tuoksu oli muuttunut selkeästi sitruksiseksi ja hapokkaammaksi, samalla kuitenkin raikkaan kukkaiseksi ja pehmeäksi. Pompottelin pitkään Chemexin ja V60:n välillä, mutta päädyin Harioon sitten kuitenkin (siinä on vielä sitä uutuuden viehätystä, tiedättehän…).

Kahvia valmistin kaikkiaan viisi desiä, jotta saisin maistella rauhassa parin kupillisen verran. Jälleen kerran saattoi olla hiukan ennakko-odotuksia ja vieläpä suhteellisen korkeita sellaisia.

Hunkute oli kirkas ja hapokas. Sen kokonaisuus oli kirpsakka, tuhdin marjaisa ja selkeän sitruksinen. Varsinkin jäähtyneemmän kahvin jälkimaussa oli tuo edellämainittu sitruksisuus todella dominoivassa roolissa. Lämpimässä kupillisessa marjaisuus oli se selkein maku, joskin jälkimakuun astui takavasemmalta sitruksinen hapokkuus. Suutuntumaltaan Hunkute oli kuitenkin yllättävän pehmeä ollakseen noin hapokas.

Huippukahvi. Kertakaikkiaan huippukahvi. Kahvi oli paahdettu reilu kuukausi sitten, joten Hunkute oli erittäin hyvää tavaraa päivämääränkin puolesta. Suuri kiitos Philipille Saksaan tästä herkusta. Jälleen loisto-osoitus siitä, että jos kahvin alkuperätiedoissa on mainittu ”Etiopia” ja ”Sidamo”, niin nappaa mukaan. On erittäin todennäköistä, että saat mukaasi tuolloin kahvielämyksen, jonka muistat vielä kiikkutuolissakin.

Jäämme Uuttajattaren kanssa yhä odottelemaan vahvistusta Skotlannin paketin perillepääsystä sekä Uuttajattaren omaa kahvilähetystä. Ja vielä loppuun kerrottakoon, että myös anoppini osallistui tähän samaiseen ohjelmaan ja hänkään ei ole omaa pakettiaan saanut. Hän lähetti oman kahvipanostuksensa Taiwaniin, eikä meillä ole varmuutta senkään perillepääsystä. Harmillista.

Kaikesta huolimatta otamme varmasti osaa Third Wave Wichteln:iin myös tänä vuonna. Mitäs jos sinäkin osallistuisit?

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *