Kahvin vaihtoa – Third Wave Wichteln 2015, osa 1/2

Onko termi ”Secret Santa” tuttu? Secret Santa tarkoittaa käytännössä joululahjanvaihtoa tuntemattomien kanssa. Yleensä homma toimii niin, että vaihto-ohjelmaan ilmoittaudutaan ja ilmoittautumisen päätyttyä saadaan lahjan vastaanottajan yhteystiedot. Vastaanottaja on siis joku täysin sattumanvarainen persoona, joka on myöskin ilmoittautunut samaan ohjelmaan. Lahjan laatu ja aihepiiri on joko vapaa tai erikseen määritelty ohjelman perustajan toimesta.

Tänä vuonna otin itse ensimmäistä kertaa osaa tällaiseen ohjelmaan. Satuin törmäämään Third Wave Wichteln -nimiseen lahjanvaihtoon. Luonnollisesti lahjan aihe oli kahvi. Kahville oli muutama kriteeri, eli ihan mitä tahansa juhlamokkaa ei saanut pakettiin laittaa. Kriteerit kahville olivat seuraavat:

  • Paahdettu korkeintaan viisi päivää ennen sen ostamista
  • Kahvin täytyy olla papuina
  • Suodatinkahviksi tarkoitettua (toisinsanoen vaaleaa/keskipaahtoa), ei espressoja
  • ”Single Origin” -kahvia (ei sekoituksia/blendejä)
  • ”Kolmannen aallon” kahvia (termille selitystä löytyy Wikipediasta)

Ilmoittauduin osalliseksi ohjelmaan. Ilmoittautumisajan umpeuduttua oli parin päivän odotus ja vihdoin sain sähköpostiini vahvistuksen osallistumiseni hyväksymisestä sekä yhteystiedot henkilölle, jolle minun tulisi kahvia lähettää. Arpaonni suosi Saksassa, Hampurissa, asuvaa Joãoa.

Hampuriin lähti 250g Pirkanmaan Paahtimon Tanzania Burka Estate -kahvia
Hampuriin lähti 250g Pirkanmaan Paahtimon Tanzania Burka Estate -kahvia

Burka Estate oli paahdettu 9.päivä joulukuuta, paahtoasteltaan 2 ja luonnollisesti papuina. Aromissa raparperiä ja lakritsaa. Pussi kuoreen, nimet päälle ja kuori matkaan! Toivottavasti Joãolle maistuu.

Sekä Twitterissä että Instagramissa on ollut hauska seurata hashtagin #thirdwavewichteln takaa löytyviä twiittejä ja kuvia ihmisiltä, jotka ovat lähettäneet pakettinsa matkaan tai jo vastaanottaneet lahjapakettinsa. Kaikkiaan ohjelmaan osallistui noin 2000 henkilöä yli 60:sta eri maasta.

Odottelen itse vielä omaani ja toivon kovasti, ettei pakettiani ole lähettänyt joku velmuilija, jolloin paketistani löytyisi varmastikin pikkuhousunsuojia ja pussillinen pikakahvia. Kun paketti kilahtaa postiluukusta syliini, raportoin lahjastani teillekin.

Tämä on vähän niinku joulupukkia odottelis käymään! Paitsi että tällä on kahvia.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *