V60:llä Kahvisi-kahvi Caffé da Tavola / Punainen Kirahvi

Jälleen on Kahvisi muistanut tilaajiaan. Marraskuussa postiluukkuja ja -laatikoita tärisytti pussillinen terveisiä Vaajakoskelta Punaiselta Kirahvilta. Heidän valikoimastaan on pussiin tällä kertaa päätynyt italialaistyylinen blendi nimeltä Caffé da Tavola.

Caffé da Tavolaa kuvaillaan etiketissä italialaistyyliseksi espressopaahdoksi, joka toimii myös tummapaahtoisena suodatinkahvina. Blendi on sekoitus nicaragualaista (70%) ja ruandalaista (30%) arabica-kahvia. Kuulemma kaikki valmistusmenetelmät soveltuvat kahville erinomaisesti.

Pavuista nousi tuhdin suklaista ja hiukan puumaista tuoksua yllinkyllin. Lisäksi tuoksussa oli paahdon tuomaa tummuutta ja hienoa, sanoisinko jopa eleganttia, savuisuutta. Espresso tästä tuli vahvasti mieleen ja se, että juurikin tällaiselle sen tulisi tuoksua. Tällä(kään) kertaa en kuitenkaan espressoa tehnyt, vaan nöyrästi jauhoin papuja V60-valmistukseen sopivaksi.

Jauhetun kahvin tuoksu muuttui hiukan paputuoksusta. Nyt se oli reilun pähkinäsuklainen ja pikkaisen hedelmäinen ja jotenkin hapokkaan oloinen. Kuitenkin kokonaisuus oli kivan tasapainoinen ja lupaili erinomaista tummaa paahtoa. V60-valmistuksen tein suhteella 16 grammaa karkeahkoa kahvia ja 250 grammaa 90-asteista vettä. 30 sekunnin blooming ja kokonaisajaksi kupillisen valmistukselle tuli aika tarkka kaksi minuuttia.

Maistelu osoittautui suhteellisen haastavaksi tehtäväksi. Lähinnä haastetta toi tumma paahto ja sen ominaismaku. Mausta kuitenkin onnistuin erittelemään tuhtia ja selkeää suklaisuutta sekä pähkinäisen karvauden. Maku oli voimakas, mutta tasapainoinen ja kahvin body oli tukevahko. Hapokkuutta ei ollut lähes lainkaan, joten voisin kuvitella tämän hyvinkin sellaiseksi pehmeäksi ja tuhdiksi espressokahviksi.

Caffé da Tavola tulee varmasti ottamaan uusintakierroksen vielä mutteripannuni kautta. Sen ominaisuudet ovat kuin tehty espressoa varten, mutta koska en vielä kyseisen kahviherkun valmistamiseen tarkoitettua aparaattia omista, niin mutteripannukaffeen on näin ollen tyytyminen. Arvosanaksi Caffé da Tavolalle antaisin vahvan ysin. Se on hyvin perustyylinen, mutta kuitenkin aavistuksen parempi italialaistyylinen blendi. Tummien paahtojen ystävälle tällainen on aikalailla pakkomaiston paikka, muut voivat vaikka ihan silkasta uteliaisuudesta napata pussillisen testiin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *