Kalusto: Hario V60 Drip Scale -vaaka

Olette varmasti jo joistain artikkeleista ehkä bonganneetkin, että valmistuskalusto on saanut pienen päivityksen: Hario V60 Drip Scale -vaa’an.

Edellinen keittiövaaka sai väistyä, kun Hario lähetti Japanista tänne kylmään pohjolaan pienelle bloggarille kahvi- ja teehommia helpottamaan ”tolokun vaa’an”. Vastaavia vaakojahan voi bongailla käytettävän varmasti kaikista hyvän päälle ymmärtävistä kahviloista, kahvi- ja teekaupoista yms. Sitä myös myyvät monet kahvi- ja teekaupat, jotkut kahvilat, hyvin varustetut keittiötarvikekaupat ja niin edelleen.

Mukana tulee kattava ohjeläpyskä, vaikkakin vaa’an käyttö on äärimmäisen helppo omaksua

Pienen tabletin kokoinen vaaka on laatutuote, jolla punnitseminen käy todella tarkasti ja näppärästi. Punninta onnistuu aina kahteen kiloon asti. 200 grammaan asti punninta tapahtuu 0,1 gramman , 200-500 gramman välillä puolen gramman ja 500-2000 gramman välillä yhden gramman tarkkuudella. Hallintalaitteet ovat erittäin yksinkertaiset: keskellä on digitaalinen näyttö, näytön vasemmalla puolen ajastimen käynnistys-/pysäytys-/nollauspainike ja näytön oikealla puolen ON/OFF/nollauspainike. Tai eivät nämä varsinaisesti mitään painikkeita ole, kun pelkkä hipaisu riittää käyttämiseen.

Kätevää, kun samalla laitteella onnistuu sekä uuttamisen ajastus että määrän seuranta
Muutaman sekunnin käynnistyspainiketta painamalla vaaka sammuu. Lyhyellä painalluksella vaaka ”taarataan”

Muovipäällysteinen vaaka on helppo pitää puhtaana kosteahkolla rätillä pyyhkimällä. Älä kuitenkaan kastele vaakaasi, se ei varmasti tee hyvää. Älä myöskään punnitse enempää kuin kahta kiloa. Ja varmaan sanomattakin selvää, ettei Aeropressin mäntää kannata painella alas vaa’an päällä.

Harion vaaka on huipputuote. Se helpottaa kahvinvalmistamista, kun samasta laitteesta löytyy sekä vaakapuoli että ajastin. Ulkoasu on simppeli ja nätti eikä käytön opetteluun mene minuuttia kauempaa. Saatuani Harion vaa’an on se ollut käytössä joka kerralla, kun valmistan kahvia tai teetä. Pärjääkö kahvi- ja teehommissa ”halvemmilla” tai tavallisella keittiövaa’alla? Taatusti pärjää. Mutta jos talous antaa myöden tällaisen hankintaan (hinta pyörii 60-80 euron välillä), niin kahta kertaa ei täytyisi joutua miettimään. Kiitos vielä Hariolle yhteistyöstä, arvostan tätä suuresti!

ありがとうございました

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *