Helsinki Coffee Festival on jälleen aivan kulman takana

Kahvihampaiden kolotukselle on luvassa suurensuuri helpotus, kun Kaapelitehdas täyttyy jälleen kahvintuoksuisista kojuista ja standeista. Huhtikuun 20.-22.päivä jo neljättä kertaa järjestettävä Helsinki Coffee Festival vetää varmasti jälleen tilan täyteen kahvista kiinnostuneita hifistelijöitä ja kuluttajia.

Festivaalin ohjelmassa on jälleen runsas tarjonta. Millä tahansa standilla saat varmasti vinkkejä kahvielämysten ja -hetkien parantamiseksi kotosalla, mutta myös lavoilla tapahtuu. Barista stagella ohjelmassa on muun muassa vinkkejä, että kuinka otat parempia kahvikuvia Instagramiin, tarinoita kahvin ”juurilta” eli alkulähteiltä (puhujat toistaiseksi vielä vahvistamatta) sekä keskustelu aiheesta ”kuinka vesi vaikuttaa kahvin makuun”. Samaisella lavalla valitaan myös lauantai-iltapäivällä vuoden suodatinkahvi sekä vuoden espresso. Sunnuntai on pyhitetty kilpailutoiminnalle ison lavan osalta, kun Brewers Cup eli suodatinkahvin Suomen mestaruus on jälleen ratkonnan alla. Pikkulava Kaapelitehtaan toisessa kerroksessa taas tarjoaa ohjelman puolesta esimerkiksi esitelmiä kahvin eri alkuperämaista, kahvin suorasta hankinnasta tiloilta ilman välikäsiä sekä latte art -opastusta Hollannin baristamestari Merijn Gijsbersin johdolla. Ohjelma tarjoaa varmasti kaikille jotain kiinnostavaa ja näitä lavojen ohjelmia kannattaakin mahdollisuuksien mukaan käydä seurailemassa. Monessa ohjelmassa on mukana myös kahvinviljelijöitä eri alkuperämaista.

Uuttaja on tänäkin vuonna tottakai menossa mukana ja tällä kertaa hieman isommalla meiningillä kuin ennen. Tämä on minulle kolmas kahvifestivaalivisiitti ja ensimmäistä kertaa pääsen ottamaan osaa myös perjantain ammattilaispäivän ohjelmaan. Mielenkiinnolla odotan, että kuinka perjantaina Kaapelitehtaalla köpöttely eroaa lauantain ihmisvilinästä. Uutta ja jännittävää on myöskin lauantaipäivässäni festivaalilla: saan kunnian kuulua tuomaristoon, jonka tehtävänä on valita vuoden suodatinkahvi sekä vuoden espresso. Olin äärimmäisen otettu ja innoissani saatuani kutsun liittyä tuomaristoon. En oikein tahdo enää pöksyissäni pysyä. Mielessä on myös mahdollisesti hankinta tai pari. Valmistuslaitearsenaalistani puuttuu yhä Kalitan manuaalisuodatin sekä kunnollinen vedenkaadin: Hario, Fellow tai muu vastaava. Ja ehkä tuon muovisen v60:n voisi vaihtaa vaikkapa siihen himoitsemaani kuparinsävyiseen. Uuttajatar sekä kesäkuussa syntynyt poikamme ovat myös festivaaleilla mukana lauantaina. Saa nähdä kuinka kova kahvifani pojasta tulee. Kotona ainakin myllyn ääni on kovasti kiinnostanut.

Tuomaristossa on muuten kaikkiaan kuusi jäsentä. Lisäksi tuomaristossa edustavat Liemessä-ruokabloggari Jenni Häyrinen, Slurp-kahvipalvelun perustajamies Tero Rehula, lifesylebloggaaja ja ruokakirjailija Hanna Gullichsen, lifestylebloggaaja Viena K sekä kaksinkertainen Vuoden barista Jarno Peräkylä.

Parasta antia festivaaleilla ovat perinteisesti olleet tietenkin paahtimoiden omat kojut sekä niiden tarjonta. Sekä tietenkin ne henkilöt kaiken sen työn ja kahvin takana. Joka vuosi on löytynyt uusia tuttavuuksia, joiden kanssa tulee oltua lähes viikottain yhteyksissä. Sanomattakin on varmasti selvää, että monista heistä on tullut minulle hyviä ja tärkeitä yhteistyökumppaneita. Odotan jälleen, että pääsen paiskaamaan tassua tuttujen kanssa ja maistelemaan heidän uutuuskahvejaan samalla kuulumisia vaihdellen. Kamera kulkee luonnollisesti mukana ja kuvasatoakin on varmasti luvassa (viime vuoden tapaan videota ei kuitenkaan ole luvassa, mutta katso toki viimevuotiselta festivaalilta tekemäni pieni potpurivideo).

Viime vuoden festivaali tiivistettynä yhteen repulliseen

Halusin tehdä blogiin jälleen tällaisen pienen ennakkofiilistelytekstin vaikken oikein edes tiedä, että mitä tähän enää kirjoittaa. Festivaaliin on kirjoitushetkellä tasan viikko aikaa ja olen itse ainakin innoissani kuin lapsi Marvel-sarjakuvien äärellä. Tulossa varmasti huikea festivaali (joka muuten on pohjoismaiden suurin) ja mahtavia kahvielämyksiä!

Jos kahvi ja kahvimaailma tuntuu yhtään kiinnostavan, niin suosittelen hankkimaan vaikka vain aamupäiväsession lipun ja poikkeamaan paikan päälle. Lipun hinnalla saa kuitenkin juoda just niin paljon kahvia kuin maha vetää (tai pää kestää). Olen varma, että jokaiselle löytyy jotain kiinnostavaa katsottavaa tai hankittavaa ja onhan mahdollista, että visiitin myötä kahvitottumuksesi muuttuvat tyystin. Ehkä löydät jopa valmistusmenetelmän, jolla tahdot alkaa valmistaa vaaleapaahtoisia natural-prosessoituja afrikkalaisia kahveja kotona?

Ja hei! Jos bongaat minut kulkemassa pitkin käytäviä, niin jutulle saa tietenkin tulla. Olen itsekin paikalla sitä varten, että juttelen ihmisten kanssa. Kuulen mieluusti, että mikä teitä festivaaleilla kiinnostaa. Nähdään festivaaleilla!

Share

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *