Seuraavat kahvifestarit häämöttävät jo: Tallinn Coffee Fest

Käsien tärinä on juuri ehtinyt rauhoittua Helsingin kahvifestivaalien jäljiltä ja raporttikin kuvineen lojuu vielä työpöydällä. Siitä huolimatta seuraava ajatus iskee tajuntaani: viikon päästä olen jälleen kahvifestaroimassa. Tosin tällä kertaa suuntaan näiden asioiden perässä ulkomaille.

Tallinn Coffee Festival järjestetään Tallinnan Kulttuurikatelissa huhtikuun viimeisenä viikonloppuna, eli 26.-27.päivä. Helsingin festarista poiketen Tallinnassa festareita vietetään kaksi päivää. Perjantai on kahtia jaettu: klo 11-15 paikalle pääsevät ammattilaiset ja klo 15-19 on festarit avoinna kaikille lipun hankkineille. Tallinnan kahvifestareille lippu maksaa vitosen per naama. Alle 12-vuotiaat lapset pääsevät vanhempien seurassa ilmaiseksi.

Tallinn Coffee Festival 2018 / kuva: Liis Reiman

Ohjelmapuoli on hyvin vastaavanlainen kuin Helsingissäkin: on kilpailuja, runsaasti kahviedustajia sekä kahvin lisäksi muitakin näytteilleasettajia, esimerkiksi teetä ja suklaata. Näkyipä viime vuoden festivaalikuvissa Mjuk:n kombuchaakin.

Olen ollut sähköpostinvaihdossa festivaalin pääorganisaattorin Kennet Sarvin kanssa ja paikalle odotetaan viikonlopun aikana noin 5000 henkeä. Se on paljon kahdelle päivälle. Viron (ja varsinkin Tallinnan) erikoiskahviskene kehittyy kuulemma kovaa vauhtia ja onkin todella kiinnostavaa päästä katselemaan paikallista tarjontaa ja virolaista kahviosaamista. Tässä välissä muistutettakoon, että Helsinki Coffee Festivalilla palkittu vuoden paras suodatinkahvihan oli tallinnalaisen pienpaahtimo The Brick:n kenialainen kahvi.

Tallinn Coffee Festival 2018 / kuva: Liis Reiman
Tallinn Coffee Festival 2018 / kuva: Liis Reiman

Tallinnan festivaaleilla kilpaillaan kahvimestaruudesta kolmessa eri lajissa: latte artissa, cup tastingissa sekä kahvicocktaileissa. Festivaalin tarkempi ohjelma paljastuu lähiaikoina, mutta tämän ennakkohehkuttelun kirjoitus- ja julkaisuhetkellä ohjelmaa ei vielä ollut paljastettu.

Miksi lähden Tallinnaan? Ensiksi, se on melko lähellä. Lautalla reilu parituntinen muutamalla eurolla, festivaalialue sataman välittömässä läheisyydessä ja edullinen majoitus paikallisessa hotellissa. Kelpaa! Lisäksi Tallinnassa on runsaasti erinomaisia ravintoloita. Toinen syy lähtemiseen on se, että saa hiukan perspektiiviä kahden saman aiheen tapahtuman välille. Ja ennenkaikkea rakkaan etelänaapurimme kahviskene kiinnostaa. Pari tallinnalaista pienpaahtimoa onkin nimenä tuttuja ja seurailenkin heitä somessa (Kokomo ja The Brick), joten odottelen kovalla innolla että pääsen tutustumaan moneen uuteenkin. Paikalle on kuitenkin ilmoittautunut myös suomalaisia kahviosaajia: Paulig, Meira sekä Johan & Nyström. Saas nähdä että tuleeko tuttuja vastaan.

Tallinn Coffee Festival 2018 / kuva: Liis Reiman
Tallinn Coffee Festival 2018 / kuva: Liis Reiman

Mikäli olet pientä ulkomaan irtiottoa vailla ja mielesi halajaa kahvikokemuksia, niin Tallinn Coffee Festival voi olla melkoisen hyvä täky! Festaripaikka sijaitsee sataman välittömässä läheisyydessä ja hotelleja, hostelleja sekä AirBNB-majoitustahan Tallinnassa tunnetusti riittää. Joten mitäs jos pistäisit liput ja lauttamatkat varaukseen ja karauttaisit Tallinnaan kahvittelemaan?

Tulen itse olemaan festivaaleilla näillä näkymin sekä perjantaina että myös lauantaina, ja jos satut olemaan myös paikalla, niin tules nykäisemään hihasta!

Jokatapauksessa hyvää kahvifestivaalia, eli õnnelik kohvfestival (toivottavasti meni oikein)!

Tallinn Coffee Festival – Facebook
Tallinn Coffee Festival – Instagram

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *