Kalusto: Wilfa Svart Uniform -kahvimylly

Artikkeli tehty yhteistyössä Wilfan kanssa

Wilfa ja norjalainen kahviguru Tim Wendelboe ovat viimeiset neljä vuotta kehitelleet uutta kotikäyttöön tarkoitettua kahvimyllyä, joka kuitenkin sijoittuisi hiukan korkeampaan hintaluokkaan kuin Wilfan edelliset myllyt. Nyt tuo uutuusmylly on markkinoilla ja hankittavissa: Wilfa Svart Uniform.

Esittelen tässä kuvien ja pienen kertomisen myötä myllyn päällisin puolin, mutta tarkempaa arviota kaipaavan kannattaa vilkaista artikkelin lopusta löytyvä videoesittely ja -arvio.

Uniform on alumiininen ja mattamustaksi maalattu, suht kompaktin kokoinen mylly, joka kätkee sisäänsä hienoja ominaisuuksia: vaaka, levyterät kartioterien sijasta, automaattinen virrankatkaisu ja metallinen astia jauhetulle kahville.

Kuvasin pienen demon muutamasta eri myllyn tuottamasta jauhatuskarkeudesta havainnollistamaan jäljen tasaisuutta sekä pykälien välistä eroa konkreettisesti.

Kuvaushetkellä myllyn sisäänajo oli vielä vaiheessa. Sisäänajon jälkeen jauhamisjälki tasoittuu entisestään

Myllyn kanteen kätketyssä vaa’assa on nykytrendejä mukaillen mahdollisuus bluetooth-yhteyteen. Vaaka yhdistetään bluetoothilla puhelimeen ja Wilfa Svart -sovellukseen. Sovellus pitää sisällään vaakanäytön, ajastimen sekä ohjeita ja vinkkejä kahvin valmistukseen ja uuttosuhteisiin. Herra Wendelboe on lupaillut että tulossa oleva päivitys tuo sovellukseen joitain huikeita lisiä. Tätä odotellessa.

Siniset infolappuset ovat tarroja vaa’an pinnalta sekä myllyn kyljestä

Tässä myllystä infoa päällisin puolin. Annetaan kuitenkin alla olevan videon puhua puolestaan. Speksien lisäksi annan myllystä myös oman arvioni.

Suuri kiitos Wilfalle yhteistyöstä!


Share

2 Comments on Kalusto: Wilfa Svart Uniform -kahvimylly

 1. Ansku
  27.3.2019 at 18:06

  Kiitokset ensiarviosta! En ole uskaltanut ostaa Svart Uniformia kun siitä ei ole kauheasti ole vielä ollut arvioita. Mutta ehdottomasti mylly menee harkintaan. Olen vielä kahden vaiheilla pitäisikö ostaa Wilfa vai Eureka Mignon kun ovat hintahaarukassa aika samoilla linjoilla. Onko sulla kokemuksia tosta Eureka Mignonista?

  Vastaa
  • Uuttaja
   27.3.2019 at 18:13

   Hei Ansku! Kiitos kommentistasi. Pakko tunnustaa, että omaa kokemusta Eurekasta ei ole käytännössä ollenkaan. Suurinpiirtein samaan hintaluokkaanhan nuo asettuvat tosiaankin. Eurekan etuna on portaaton karkeudensäätö, joka varsinkin espressojauhatuksen kanssa on melko tärkeä ominaisuus.
   Tämä on varmaan vähän makuasia. Jos pystyt niin käy jossain näitä myllyjä myyvissä kaupoissa kyselemässä lisäinfoa ja hiukan hypistelemässä. Kyllä se mielipide sieltä sit löytyy 🙂

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *