Raportti: Tyyliniekan Kello- ja Tyyli-ilta 2.11.2016

img_6795Kuten ehkä jotkut teistä huomasivatkin somesta, oli Uuttajalla marraskuisena keskiviikkoiltana eräänlainen keikka. Käväisin nimittäin pitämässä pop-up -kahvipistettä Tyyliniekka.fi:n järjestämässä Kello- ja Tyyli-illassa Tampereen Iskussa.

img_6904Tapahtumassa pääpaino oli otsikon mukaisesti kello- ja tyylihifistelyssä, mutta tapahtuman aivojen, eli Matti Airaksisen, ansiosta Uuttaja sai oman pienen spottinsa tapahtumassa kahvihifistelyä varten. Koska jos paikalle odotetaan satapäistä hedonistilaumaa, niin mikä olisi parempi tarjottava kuin laadukas, parempi kahvi?

img_6798img_6793Kahvin tilaisuuteen tarjosi Pirkanmaan Paahtimo. Tarjolla oli maisteltavana kolumbialainen La Barrera sekä etiopialainen Sidamo Guji. Kaksi keskenään aika erityyppistä kahvia, joille molemmille löytyi kuitenkin oma kannattajakuntansa. Kahvia valmistelin illan aikana automaattisuodattimella termoskannuihin tarjottavaksi ja pidinpä yhden näytöksen Chemexillä valmistamisestakin, kun sille tuli niin paljon kyselyä. Chemex-kahvin maistelu oli monelle varmasti mieluisa kokemus, jos ei ole aiemmin mokomaa laitetta edes nähnyt.

img_6821img_6808Kuten edellä tuli jo mainittua, niin paikalle oli saapunut noin satapäinen yleisö. Tapahtumaan pääsy vaati ennakkoilmoittautumisen ja sen hyväksynnän. Tapahtuman luonteesta johtuen paikalla oli myös turvallisuusalan ammattilainen pitämässä meitä silmällä. Alla hiukan kuvia tapahtuman muista osastoista.

img_6810img_6849img_6854img_6866img_6906img_6907img_6912Pyörähdin pari kertaa osastot läpi ja totesin, ettei allekirjoittaneen ”fyffet” piisaa näihin herkkuihin. Pöydät olivat täynnä toinen toistaan upeampia aikarautoja. Monesta suusta tuli kahvipisteellä palautetta, että onneksi kahvi ei kuitenkaan maksa mitään, että rahat riittävät muilla osastoilla käytettäväksi. Todella moni kelloista ja tyylistä kiinnostunut tai jopa niitä harrastava oli myös äärimmäisen kiinnostunut paremman kahvin valmistamisesta ja laadukkaammista kahvielämyksistä. Tein parhaani ohjeistaessani erilaisten valmistusmenetelmien pariin ja vinkkasin hyviä papu- ja paahtimovinkkejä omien kokemusteni pohjalta. Käyntikortteja meni useisiin taskuihin ja kättä lyötiin monen kahvihedonistin kanssa.

img_6894
Tyyliniekka taltioi tapahtumaa niin valo- kuin videokuvamuodossakin

Tyyliniekka itse avasi tapahtumasta jo sanaisen arkun ja kirjoitteli sivuilleen tapahtumasta. Artikkelin voi lukea täältä. Käväisipä paikalla Aamulehtikin ja heidän juttunsa tapahtumasta voi lukaista tästä.

img_6903Omasta puolestani kiitos tapahtuman järjestäneelle taholle, Matille, Pirkanmaan Paahtimolle ja kaikille muille mukana olleille ja kahvipisteellä asioineelle. Tilaisuus oli upea ja vaikka ehkä hiukan jännittikin, niin uskallan antaa kahvipisteen toiminnalle arvosanan hyvä. Toivon, että tapahtumassa käyneet ja kahvia maistelleet löysivät itselleen mieluisten tyylivinkkien ja kelloideoiden lisäksi myös uuden osa-alueen, johon elämässään panostaa. Yleisin kysymys illan aikana varmasti oli: ”Miten teen kotona oikeasti hyvää kahvia?” Toinen yleinen kysymys oli: ”Millaista kahvia suosittelet, jos on kyllästynyt työpaikan kahvinkaltaiseen mutakuraan?” Voitte arvata, että nautin saadessani vastailla tämänkaltaisiin kysymyksiin.

Tutustukaa ihmeessä Tyyliniekkaan ja heidän asiaansa, miehet varsinkin! Ehkä tämän myötä teidänkin sisästänne löytyy pienenpieni tyylihifistelijä, joka ei ranteeseensa huoli alle keskivertosuomalaisen kuukausitulojen arvoista aikarautaa.

Tyyliniekan kotisivut
Tyyliniekka Facebookissa
Tyyliniekka Twitterissä
Tyyliniekka Instagramissa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *