Pian on taas sen aika: Helsinki Coffee Festival

Vuosi on ollut pitkä, mutta onneksi odotus on ohi aivan näillä näppäimillä. Kahvinarkkien vuoden kohokohta, eli Helsinki Coffee Festival, on nimittäin jälleen täällä. Helsingin Kaapelitehtaalla 12.-14. huhtikuuta vietettävä festivaali kerää jälleen ison joukon pienpaahtimoita, kahvialan toimijoita, välinevalmistajia ja ennenkaikkea kahvialan ihmisiä samojen seinien sisäpuolelle. Luvassa on jälleen varmasti huikea tapahtuma.

Helsinki Coffee Festival 2018

Ohjelmapuolella löytyy paljon kaikkea mielenkiintoista. Isolla lavalla on kuultavissa paneeleita ja keskusteluita esimerkiksi kahvilatrendeistä, kestävästi tuotetusta kahvista, paremmasta kahvista hyvänä bisneksenä, kahvimyllyistä, kahvin kestävästä kehityksestä ja ilmastonmuutoksen vaikutuksesta kahvin tuotantoon. Isolla lavalla luonnollisesti palkitaan myös vuoden suodatinkahvi sekä vuoden espresso, ja nyt myös ensimmäistä kertaa vuoden tee. Kakkoskerroksen pikkulavalla viikonlopun aikana on mahdollista osallistua niin tee- kuin kahvimaisteluunkin sekä esimerkiksi kahvimeditaatioon. Festivaaleilla myös kisaillaan, kun suomenmestaruutta ratkotaan niin Cup Taster’s:n kuin Latte Art:nkin parissa. Festivaali huipentuu sunnuntaina Suomen parhaan paahtimon ja kahvilan palkitsemiseen.

Tee nostaa omaa profiiliaan festivaaleilla jälleen. Paikalle tulossa muutama teehuone tai -kauppa ja onpa festivaaleilla (ehkä jopa maailman ensimmäinen) Silent Tea Room. Kyseistä tilaa kuvaillaan näin: ”Kuulokkeet päässä päästät irti festivaalihumusta ja hyppäät kuulo- ja makuaistiesi matkaan”. Kuulostaa kyllä mielenkiintoiselle!

Helsinki Coffee Festival 2018

No kenelle festivaalia sitten voisi suositella? Lähtökohtaisesti ihan jokaiselle. Voin taata, että et poistu paikalta ilman että olisit oppinut jotain uutta kahvista ja sen valmistamisesta. Ennenkaikkea kuitenkin suosittelen festivaalia (jälleen) sellaisille, jotka ovat ottamassa tai aikomassa ottaa askeleita poispäin markettikahveista ja -teistä. Festivaalit ovat paalupaikkatason tilaisuus tutustua kotimaisiin huippuluokan pienpaahtimoihin ja heidän tuotteisiinsa. Ja tottakai festivaalilta saa kotiin hankittua myös uudet tarpeelliset valmistuslaitteet ja -välineet. Tapaat myös äärimmäisen mukavia ihmisiä, joista huokuu jo metrien päähän rakkaus tätä lajia kohtaan.

Tuleeko Uuttaja olemaan paikalla ja jos tulee, niin missä merkeissä? Olenko ehdolla Vuoden kahvivaikuttajaksi? Olenko kahvikisan tuomaristossa? Olenko töissä? No, tulen olemaan paikalla perjantaista sunnuntaihin, kuten totuttua. Minut voi varmasti bongata sieltä täältä kamera tai muistiinpanovälineet kourassa. Tuttuun tapaan blogiin tulee festareilta raportti ja reilusti kuvia. Ja siinäpä se, eli en kuulu tuomaristoon, en ole varsinaisesti töissäkään kuin itselleni (ainakin alustavasti) ja tuskin olen ehdolla mihinkään. Tarkoitus on nauttia, kokea ja moikkailla tuttuja.

Lippuja festivaaleille myy Tiketti ja vielä on jokaista lippulaatua saatavilla. Jos et ole vielä hankkinut tai saanut lippua, niin käys hoitamassa homma kuntoon heti tämän luettuasi, niin ei mene hyvät festarit ohi suun!

NÄHDÄÄN FESTIVAALEILLA!

Helsinki Coffee Festival 2018

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *