Esittely: Kahvisi – Kahvia Kotiisi

IMG_6264Kahvisi on kotimainen kahvipalvelu, jonka toimintaperiaate on about sama kuin Slurpin, josta kirjoitinkin jo aiemmin. Helsingissä toimivan yrityksen perustajiksi esitellään kolme kaverusta: Joonas, Mikko ja Niklas. Ihanan ihmisläheistä: oli kolme etunimin esiteltyä kaverusta, jotka päättivät, että ihmiset ansaitsevat saada parempaa kahvia. Ja tästä se ajatus sitten lähti. Mahtavaa!

Toimintaperiaate kaikessa yksinkertaisuudessaan: kertaostos, jatkuva tai määräaikainen kahvitilaus, jolla saat postilaatikkoosi tai -luukkuusi kahvia säännöllisin väliajoin, papuina (pakkauksien koko 225g tai 1kg) tai valmiiksi jauhettuna. Toimitusväli tilauksestasi riippuen on 15 tai 30 päivää.

IMG_6268Kahvi tulee kotiin uudelleensuljettavassa paperisessa pussissa, joka toimii samalla pakettina, eli erillisiä kuoria tai pakkauksia ei ole. Kylkeen lyödään vain tarvittavat postimerkit ja kirjataan tilaajan nimi ja osoite.

rvafla-logo
Kuvan lähde: http://kahvisi.fi/

Kahvisi on valinnut kotimaisia pienpaahtimoita, joiden tuotteita tilaajat saavat. Heille tilausta ei voi osoittaa vain tummalle tai vaalealle paahdolle, vaan paahtimot suosittelevat valikoimastaan tietyn kahvin, jota he tahtovat esitellä ja joka sitten lähtee kaikille tilaajille. Näin ollen saatat saada ensin vaalean paahdon ja seuraavassa lähetyksessä espresson.

Kahvi, jonka asiakkaat saavat, vaihtuu kerran kuukaudessa. Eli jos olet tilauksen tehnyt 15 päivän syklillä toimitettavaksi, niin saat kaksi pussillista samaa kahvia.

Olin artikkelin tiimoilta yhteydessä perustajiin ja laitankin tähän heiltä suoran lainauksen, jossa he itse kertovat omasta toimintaperiaatteestaan:

”Me haluamme tuoda esille suomalaista kahvikulttuuria ja pienpaahtimoita, markkinoida paahtimoita sekä tuoda tätä uutta suomalaista kahvikulttuuria ja hyvää fiilistä laajempaan tietoisuuteen. Suurin kunnia hyvästä kahvista kuuluu kuitenkin aina viljelijöille ja paahtajille.
Parempi kahvi voi kuitenkin parantaa maailmaa – edes hiukan. Enkä tarkoita pelkästään hyvän maun ja jaetun kahvihetken nautinnosta saatua iloa, vaan ihan raa’an ekologisestikin puhuttuna. Kahvi kaikessa hienoudessaan on kuitenkin yksi ympäristöä kuormittavimmista raaka-aineista. Sen takia keskitymme nykyään pelkästään eettiseen kahviin: jokainen kuukauden kahvimme onkin joko luomua/reilua kauppaa tai suorakauppaa/täysin jäljitettävissä.”

Tulenkin maistelemaan muutaman Kahvisi-yrityksen toimittaman kahvin blogissani. Ensimmäinen kahvi on siis jo saapunut ja koemaistelutkin tehty. Artikkeli tulee lähiaikoina.

IMG_6267

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *