Ennakkokuumottelu: Helsinki Coffee Festival 2017 (ja isyyspakkaus)

Helsinki Coffee Festival 2016

Se on tällä viikolla!! Vihdoin se tulee!! Nimittäin Helsinki Coffee Festival 2017!!

Nyt kolmatta kertaa järjestettävä Helsinki Coffee Festival kasaa jälleen kahvikansan Kaapelitehtaalle huumaavien kupposten äärelle tekemään kahvilöytöjä, oppimaan uutta, harrastamaan ja tapaamaan kohtalotovereita. Tarkat päivämäärät ovat 21.-23.4.2017.

Kuten edellisinäkin vuosina, niin perjantai 21.päivä on ammattilaispäivä. Itsekin sain tänne pari kutsua, joihin en valitettavasti voinut myöntävästi kuitenkaan vastata (kiitos kuitenkin mahdollisuutta tarjonneille). Lauantai ja sunnuntai ovat sitten ”tavan tallaajille” tarkoitetut päivät. Eli siis, eikö Uuttaja ole menossa koko messuille? Mitä tämä tällainen on?!? Palaan asiaan artikkelin loppupuolella ja selitän hiukan itseäni.

Helsinki Coffee Festival 2016

Messuille on tulossa jälleen iso kattaus houkuttelevia näytteilleasettajia: Johan&Nyström, Holmen Coffee, Cafetoria Roastery, Slurp, Kaffa Roastery… noin niinku vain muutaman mainitakseni. Messuille kannattaakin varautua ajan sekä todennäköisesti rahan kanssa, sillä moni tuo varmasti herkullisia kahviuutuksia myyntiin niitä janoaville. Näiden lisäksi messuilla on äärimmäisen helppoa ja myös fiksua päivittää kahvinvalmistuskalusto: saat sekä tuotteen että valmistusopettamisen samalla kertaa. Kätevää, eiks je? Moni esillepanijoista tarjoaa myös jonkinlaisia workshopeja omilla kojuillaan. Ja kuten totuttua, kakkoskerroksen pikkulavalla pyörivät haastattelut, esittelyt, neuvonnat ynnä muut vastaavat, joista voi hakea itselleen loputtoman määrän kahvioppia. Teehenkisille löytyy myös salainen teehuone, jonne myydään liput erikseen.

Kuten ennenkin, on tapahtuma jaettu lippujen osalta ”sessioihin”: sekä lauantaille että sunnuntaille on mahdollista hankkia joko aamu- tai iltapäiväsessiolippuja tai vaihtoehtoisesti saatavilla on myös kokopäivän lippuja, joilla Kaapelitehtaan tarjontaan saa perehtyä klo 10.00-18:30 välisen ajan. Aamusessio käsittää klo 10:00-14:00 ja iltapäiväsessio klo 14:30-18:30 välisen ajan. Liput tapahtumaan myy tänäkin vuonna Tiketti, ja niitä pääsee ostamaan täältä.

Varmaan muistatte, että Uuttaja oli paikalla viime vuonna pyörimässä Uuttajattaren kanssa ja blogiinkin tuli reilulla kuvamäärällä höystetty raportti tapahtumasta. Viimevuotisen kahvifestivaalin tunnelmista voit lukea täältä – Uuttajan raportti Helsinki Coffee Festival 2016 -kahvifestarilta.

Ja sitten siihen tämänvuotiseen osallistumiseen ja raportin tekemiseen…

Näytti hetken sille, ettei messuille tulisi tänä vuonna lähdettyä. Olette ehkä Uuttajan somekanavilta huomanneetkin, että meille odotellaan perheenlisäystä saapuvaksi kesällä ja ajattelin, että parempi olla kotosalla Uuttajattaren seurana, kun laskettuun aikaan ei enää niin kauheasti aikaa ole. Mutta mites sitten kävikään…

Suurinpiirtein samoihin aikoihin kun availimme saamaamme äitiyspakkausta, niin Uuttajatar kaiveli ässän hihastaan: isyyspakkaus. Mikä ihme se oli? No, se oli pieni koristeellinen laatikko, jonka sisältö (aivan kuten äitiyspakkauksenkin) sai silmät kostumaan ja suun hymyyn.

Paketti sisälti Ilveksen ”ISKÄ”-paidan sekä kaksi pääsylippua kahvifestareille koko lauantaiksi. Näiden lisäksi pakkauksesta löytyi varausvahvistukset hotellista sekä Onnibus-matkoista sinne ja takaisin. Myöhemmin pakkaukseen tuli vielä lisäyksenä iskä-teemaiset nallesukat. Mahtava paketti, kiitos vielä Uuttajatar!

Ehdittekö jo oikeasti luulla, että festarit jäisivät minulta väliin?!? No okei… Jos pikku-Uuttaja päättääkin syntyä ennen festareita, niin kyllä ne on silloin väliin jätettävä. Mutta alustavasti kannattaa varautua siihen, että allekirjoittanut (ja todennäköisesti parempi puoliskonikin) Kaapelitehtaalla tallailevat. Tervetuloa jutulle, jos tunnistamaan satut.

Vielä jokunen päivä olisi jaksettava, mutta sitten juhlitaan. Nähdään kahvifestareilla!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *