V60:llä Nicaragua La Sopresa AA / Kahiwa Coffee Roasters

Tykkään älyttömästi näistä Slurpin uudistuneista pakkauksista.

Uuttaja-blogin syntymäpäiväartikkelissa kerroin jo, että blogi aloittaa yhteistyön Slurpin kanssa. Käytännössä tämä tulee tarkoittamaan sitä, että Slurpin lähettämät kahvit maistellaan blogiin näkyviin. Ja näin ollen valtaosa tulevista maisteluista tulee olemaan Slurp-kahveja. Yhteistyön juhlistamiseksi Slurp antoi myös luvan tilata pussillisen jotain heidän valikoimastaan löytyvää kahvia ikäänkuin ”esimaistoon” ennen varsinaisen yhteistyön alkua. Tässä nyt maistelussa tuo verkkokaupasta valitsemani kahvi. Kahvi on siis saatu yhteistyötarkoituksessa.

Kahvi oli Nicaragua La Sopresa AA ja se on Kahiwa Coffee Roasters:n valikoimasta. Kahiwa ei ole liikaa Uuttaja-blogissa vilahdellut. On mukava saada heidätkin jälleen näkyviin. La Sopresa AA tulee noin viiden hehtaarin kokoiselta, Jesús Blandonin omistamalta La Sopresan tilalta, Jinotegan alueelta. Vastoin yleistä käytäntöä Jesús möi itse kahvinsa suoraan ja perusti hinnan suoraan kahvin laatuun. Tämä lisäsi intoa kahvien ja viljelyn kehittämiseen. Lajikkeita tässä kahvissa on kaksi: Catuai sekä Caturra (tilalla viljellään myös Maragogypeä). Kahvin kasvukorkeus on 1380 metriä merenpinnan yläpuolella, se on märkäprosessoitua ja Kahiwa on paahtanut sen vaaleaksi: 2/5 -paahtoiseksi.

Tuoksu oli todella selkeää maitosuklaata ja vieläpä todella miellyttävää sellaista. Tuoksu ei ollut mikään kamalan voimakas, mutta pehmeä ja täyteläinen. Jauhamisen jälkeen tuoksuun sekoittui pieni karpalomainen tai puolukkainen twisti, joka toi pientä väkevyyttä muuten pehmeään ja hiukan ”ilmavankin” tuntuiseen kokonaisuuteen. Lisäksi tuoksuun tuli houkuttelevaa pyöreyttä ja tuhtiutta.

Kahvin valmistin Harion V60 -suppilolla reseptillä: 32 grammaa kahvia ja viisi desiä noin 90-asteista vettä. Jälleen sama blooming-kaava, eli sata grammaa vettä, jotta blooming käynnistyy. Sitten 30 sek odottelua ja vähän kerrassaan loput vedet päälle tasaisesti kaadellen. Lopullinen uuttoaika kahville oli aika tarkalleen viisi minuuttia.

Huhhuijakkaa että voi kuulkaa kahvissa olla silkkinen suutuntuma! Tämä löi täysin ällikällä. Maussa vahviten erottui maitosuklaa, joka kesti aina ensiryystöstä jälkimaun viime rippeisiin saakka. Sivumakuna kahvista löytyi sellainen kiva karpalonkarvaus, joka antoi pontta muuten hyvin matalalle hapokkuudelle. Mehumainen body ja reilu maitosuklaisuus tekivät kokonaisuudesta suht tuhdin, vaikka suutuntuma oli todella silkkisen pehmeä.

Kahiwalla on valikoimassaan melkoinen herkku! Karpalo ja suklaa loivat yhdessä makuja, jotka toivat mieleen vahvasti joulunajan konvehdit ja muut suklaaherkut. Miksei tämäkin kävisi vaikka joulukahvista? Jos ei joulunaikaan, niin sitten vaikka vuodenvaihteesta sinne loppiaisen tietämille? La Sopresa AA:n silkkisen pehmeä suutuntuma oikein hellii kahvinjuojia ja runsas maitosuklaisuus oikein kruunaa koko paketin. Mielettömän hyvä kahvi Nicaraguasta!


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *