Uuttajan kirje joulupukille

Rakas Joulupukki

Kuten varmasti sen jo tiesitkin, niin olen ollut hurjan kiltti ja ahkera tänä vuonna. Tai oikeastaan olisin voinut kyllä olla paljon ahkerampikin. Kesäkuussa syntynyt esikoiseni toi kuitenkin arkeen suhteellisen paljon ohjelmaa, niin siksi blogiahkeruus otti ehkä pienen kolauksen. Pikkuisen poikamme syntymä oli kuitenkin älyttömän ihana ja mahtava asia, eli en todellakaan valita.

Tiedät varmaan myös sen, että kun johonkin harrastukseen kerran hurahtaa, niin sitä hurahtaa sitten kunnolla. Kalastuksesta pitävät hamstraavat välineitä ja uistimia, kotimaisen antiikin keräilijät pistävät tilit sileäksi kippojen toivossa ja neulojat neulovat satoja erilaisia vaatekappaleita, vaikkei varsinaisesti tarvetta ole.

Kahvista, teestä ja tästä blogista on tullut minulle äärimmäisen rakas harrastus ja huippukivaa tekemistä. Tahdon kehittää itseäni kaikenaikaa sen parissa, hankkia lisää tietoutta, omistaa mitä erilaisempia valmistusvälineitä ja opetella niiden käyttöä. Siksi lahjalistanikin näyttää hyvin välinepitoiselle. Mitä minä sitten toivon? No…

 

Kuparinsävyinen Hario V60 -suodatinsuppilo

Hario V60 on huippuväline kahvin valmistukseen. Ja mielestäni sen kuparinsävyinen versio on se kaikkein kaunein ja näyttävin. Näitä suppiloitahan on olemassa muovisena, keraamisena, lasisena sekä tämä kuparinen (voi olla vielä muitakin). Materiaalien välisistä eroista kahvinvalmistuksen kannalta en tiedä tuon taivaallista, mutta tässä tapauksessa minua kiinnostaa lähinnä se ulkonäkö. Onhan tuo kuparinsävyinen V60 kaunis kuin vastasyntynyt porsas! Vaihtaisin oman muoviseni tällaiseen koska tahansa.

 

Kapealla kaatonokalla varustettu vedenkaadin (plus kaappi-/pöytätilaa sille)

Pour over -valmistuksessa veden oikeanlainen kaataminen kahvinpuruille korostuu. Sitä varten on olemassa omia hanhenkaulaisia vedenkaatimia, joissa vesi voidaan tottakai myös lämmittää. Tunnetuin ja käytetyin näistä on varmastikin Hario Buono Kettle. Itse kelpuuttaisin kyllä mieluummin Fellow Stagg Pour Over Kettle -kaatimen (kuva alapuolella), koska se näyttää omaan silmääni nätimmälle. Pikkaisen nämä vaativat muotonsa vuoksi tilaa pöydältä/hyllyltä/kaapista, mutta sitähän voi myydä vaikka vanhoja romuja tieltä pois…

 

Kalita Wave Dripper -manuaalisuodatin

No nyt kun pour over -juttuihin päästiin oikein kunnolla….Vaikka arsenaalistani löytyykin jo muovinen Hario V60 sekä Wilfan näkemys manuaalisuodattimesta, niin paljon hehkutetulle Kalita Wave Dripper -laitteelle minulla voisi olla vielä tilaa. Tätähän saa kahdessa koossa: 155 ja 185. 155 on tarkoitettu yhden kupillisen valmistamiseen kerralla ja tämä riittäisi minulle oikein kivasti. Kyseistä laitetta 155-kokoisena saa ainakin lasisena ja metallisena. Kumpi minulle olisi mieluisampi? Metallinen. Ja tietty vähän niitä suodatinpapereita, ettei tarvitse niiden perässä alkaa juoksemaan.

 

Gongfu-teeastiasto

Olen jo kauan tiennyt, että hauduttelen blogimaistojani varten teet ”vähän junttimaisesti”. Ainakin se tuntuu junttimaiselle, kun katsoo ammattilaisten teetouhuja tuolla kaukana idässä. Viimeaikoina olen onnistunut jo lähestulkoon rakastumaan gongfu-hauduttamiseen sekä siinä käytettävään välineistöön, joihin olennaisina osina kuuluvat lähes vaatimattoman kokoiset, monesti saviset tai posliiniset astiat, pienet maistelukupposet, puinen teetarjotin jonka alla on valumisia varten keruuastia sekä tarjottimen kulmalle seremonian ajaksi asetettu ”teelemmikki”, jolle tarjotaan myös teetä. Jos, rakas joulupukki, tahdot minulle setin tuoda jouluna, niin jätä tuo teelemmikki siitä pois. Tahdon itse valita itselleni mieluisimman (niitä on nimittäin tarjolla vähän älyttömästi). Voisit myös kysyä hiukan mieltymyksiäni puutarjottimen ulkonäön ja astiaston materiaalin/ulkonäön suhteen jos haluat. Jos gongfu-teeseremonia ei sano mitään, niin tästä voi katsoa erinomaisen esimerkkivideon aiheesta ja lukea jo aiemmin kirjoittamani artikkelin gongfu-haudutuksesta.

Olisikohan tuossa nyt yhdelle joululle riittävästi? Näiden lisäksi minulle voi yrittää järjestää pienemmän unentarpeen, että voisin harrastella öisinkin. Lisäksi yhteistyökumppanit, koulutukset, kurssit ynnä muut ovat enemmän kuin tervetulleita.

Jatkan yhä kilttinä ja ahkerana olemista. Nähdään jouluna! Ja kun tulet, niin voin tarjota kahvia tai teetä, oman valintasi mukaan.

Kiltein terveisin,

Uuttaja-bloggari Juuso

PS: Yhdet pitkät kalsarit jos toisit, niin voisin heitellä nuo reikäiset ja repaleiset huoletta pois.

Share

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *