Uuttaja 2v – bloggaajan kiitokset ja muutama huippuhetki

Tänään tulee kuluneeksi päivälleen kaksi vuotta siitä, kun avasin Uuttaja-blogini kansalle ihmeteltäväksi. Viime vuonna tänä päivänä julkaisin artikkelin, jonne olin kasannut vuoden top10-kahvit, vuoden suosikkiteeni ja muita merkkihetkiä. Jos tahdot fiilistellä kanssani viime vuotta, niin artikkelin voit lukea täältä.

Tänä vuonna kuitenkaan en ehtinyt vastaavanlaista pakettia kasaamaan. Vuosi on kuitenkin ollut kerrassaan upea kaikkine maisteluineen, kalustelisäyksineen, reissuineen ja tuttavuuksineen. Olen jälleen saanut olla tekemisissä upeiden ammattilaisten kanssa ja tehdä yhteistyötä useiden hienojen tahojen kanssa.

Ilman noita edellämainittuja tahoja bloggaaminen olisi älyttömän paljon hankalampaa. Synttärijulkaisunani tahdonkin esittää tänä vuonna suuret ja lämpimät kiitokset kaikille, joille kiitokset kuuluvat (sekä listata muutaman vuoden merkkihetkistä). Heitä ovat esimerkiksi:

 

Kaikki he, jotka ovat esittäneet minulle kutsun osallistua tai tulla tutustumaan johonkin toimintaan.
Kaikki he, jotka ovat tarjonneet minulle tuotteitaan maisteltavaksi, testattavaksi tai käytettäväksi.
Kaikki he, jotka antavat minulle palautetta toiminnastani, blogistani, kuvistani, teksteistäni ja niin edelleen.
Kaikki he, jotka tarjoavat apuaan ja tukeaan blogini kanssa (niin teknistä, henkistä kuin sisällöllistäkin).
Kaikki he, jotka lukevat blogiani, seuraavat sosiaalisessa mediassa ja jakavat juttujani eteenpäin.
Kaikki he, jotka jättävät kommentteja julkaisuihini ja tykkäyksiä/kommentteja sosiaalisen median päivityksiini.
Kaikki he, jotka suosittelevat minulle jotain tuotetta, paikkaa, henkilöä tai muuta vastaavaa, johon tutustautua ja perehtyä ja tuoda esiin blogissani.
Kaikki he, jotka levittävät puskaradion kautta sanaa Uuttajasta.

 

On varmasti sanomattakin selvää, että ilman kaikkia yläpuolella lueteltuja blogini olisi todella karu ja lähes mitätön. Jos sitä siis olisi ensinkään. Kirjoitan Uuttaja-blogia lähtökohtaisesti omasta innostuksestani ja kiinnostuksestani aiheita kohtaan ja on upea nähdä, että saman innostuksen ja kiinnostuksen jakavat ovat valmiita osallistumaan tähän kaikkeen monin eri tavoin. Vetää aika nöyräksi tällainen.

Kaksi vuotta bloggaamista voi kuulostaa vaatimattomalle tai jopa turhalle hehkuttamiselle. No, minusta näin ei ole. Ja syy siihen tulikin mainittua jo edellisessä kappaleessa.

Kaksi vuotta on huippuhyvä alku. Valmiina on nyt tukeva pohja, jonka päälle on hyvä edelleen kehittää toimintaa, hankkia uusia kokemuksia, leventää pikkaisen jo valmiiksi tehtyjä uria ja haistella uusia mahdollisuuksia. Mitä kaikkea voikaan tulevaisuus tuoda tullessaan….

Mikäli koette, että voisimme tehdä jonkinlaista yhteistyötä nyt tai tulevaisuudessa, niin älä epäröi lähestyä Uuttajaa sähköpostitse tai vaikka sosiaalisessa mediassa. Kuulen mielelläni ehdotuksia yhteistyömalleista.

Vielä kerran otan hatun päästäni, kumarran syvään ja kajautan ilmoille:

 

Kiitos juuri sinulle!

 

Alle laitoin muutaman kuluneen vuoden kohokohdan ikäänkuin muistin virkistämiseksi. Mitäs kaikkea sitä tulikaan tehtyä?

Uuttaja Turun kahviloissa

Kaikki tietävät, että mitä Turusta ja turkulaisista sanotaan. No, en ota niihin sen enempää kantaa, mutta sen huomasin, että kahviasiat Turussa ainakin on kunnossa. Paikkakunnalta löytyy kuitenkin (ainakin yksi) kahvipaahtimo sekä todellisia huippukahviloita, joita listasinkin ylle linkkaamaani artikkeliin. Myöskään teeasioissa ei tarvitse hävetä. Teepolku on kuitenkin varmaan yksi Suomen parhaita teehuoneita/-kauppoja (näin siis kuulemani/lukemani/suositteluiden perusteella), joten voitte olla varmoja, että allekirjoittanut tekee vielä vastaavan matkan joulukaupunkiimme toistekin.

Iltapäiväcupping Pirkanmaan Paahtimolla

Minulle henkilökohtaisesti on aina lottovoitto saada kutsu paahtimoilta tai muilta kahvi- ja teealan toimijoilta tutustumaan yrityksen toimintaan tai osallistumaan esimerkiksi maisteluihin. Pirkanmaan Paahtimo kutsui minut mukaan osallistumaan uusien kolumbialaisten kahvien cuppingiin ja menin tottakai paikalle. Lopputuloksena jälleen mahtavia kokemuksia, huippuhyvää kahvia ja lisää kahvitietoutta.

Hario V60

Uudet laitteet ja lelut on aina jännittäviä. Hankin itselleni kotiin Harion V60 -manuaalisuodattimen ja sen jälkeen se onkin ollut melkoisen kovassa käytössä. Varsin mutkaton ja suhteellisen nopeakin kahvinvalmistusmenetelmä on osoittautunut monille kahveille juuri oikeaksi menetelmäksi ja tällä olen valmistellut kahvit vähän isommallekin poppoolle. Monia kiinnostaa valmistamisprosessi, vaikka loppujenlopuksi kyse on täsmälleen samasta operaatiosta, jonka automaattinen suodatinkeitinkin tekee. Tässä vaan kaikki tapahtuu manuaalisesti. Ja siinäpä oikeastaan sen hienous piileekin; käsintekemisessä.

Helsinki Coffee Festival 2017

Tuskin tulee sellaista vuotta, ettei Helsinki Coffee Festivalia tulisi nostettua vuoden kärkihetkiin blogissani. Edellisestä vuodesta kauheasti parantanut festivaali toi jälleen kahvikansalle kaikkea sen kaipaamaa (paitsi nopeaa, hyvää ja järkevän hintaista ruokaa) eikä paikalta varmasti tarvinnut ilman maisteluja lähteä. Alunperin aikomukseni oli jättää festivaalit tältä vuodelta väliin, sillä esikoiseni syntymä oli sen verran lähellä, mutta Uuttajatar oli toista mieltä (tästä voi lukea tarkemmin festivaalin ennakkokuumottelustani).

Lasipalatsin Caffi ja vesivertailu

Toisaalta sitä ei uskoisi, että vesi vaikuttaa kahvin makuun. Vaikka toisaalta; kahvikupillisesta yli 95% on vettä, joten miksei se vaikuttaisi? Parhaiten tämän eron huomaa siinä, kun maistaa rinnakkain kahteen eri veteen tehtyä kahvia. Caffi kutsui minut paikalle Lasipalatsiin tekemään konkreettista maistoa ja vertailua Helsingin hanaveden sekä Asikkalan luonnonlähteen veden välillä. Ero oli huikea.

Viskikahvicupping Kaffa Roasteryllä

Jälleen yksi hetki, jolloin minuun otetaan yhteyttä ja esitetään kutsu osallistua mukaan johonkin. Kaffa Roastery kutsui mukaan maistelemaan heidän ja Kyrö Distilleryn yhteistyössä luomaa viskikahvia. Samalla reissulla tutustuin myös Kaffan paahtimoon ja sen tiloihin ja toimintaan (paahtimoesittelyn Kaffalta voit lukea täältä). Vaikka tällaiset tilaisuudet ovat yleensä pienen matkanteon takana, ovat ne aina kaiken vaivan arvoisia.

Share

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *