Tulossa: Tallinn Coffee Festival 2020

Tämä vuosi on ollut monella tapaa hyvin poikkeuksellinen. Toivottavasti tällaisia vuosia ei kuitenkaan enää tulisi. Tapahtumajärjestäjät ovat olleet paikoitellen kovassakin pulassa, kun koronan vuoksi asetetut rajoitukset ovat estäneet tapahtumien järjestämistä. Esimerkiksi kevään Helsinki Coffee Festival peruuntui tyystin koronan asettamien kieltojen ja rajoitusten vuoksi.

Viron kahvifestivaalit taasen siirtyivät syksylle. Syyskuun 5. ja 6.päivä järjestettävä Tallinn Coffee Festival tullaan järjestämään tutulla paikallaan Kultuurikatelissa, tottakai terveysviranomaisten suositukset ja määräykset huomioonottaen. Uuttajan raportin ja kuvat viime vuoden Tallinn Coffee Festivalista löytyvät täältä.

Tallinn Coffee Festival 2019
Tallinn Coffee Festival 2019

Kultuurikatel on tapahtumapaikkana aivan omaa luokkaansa. Vanha tehdasmiljöö kolmessa kerroksessa vetää väkeä kivasti, tosin tänä vuonna varmasti määrään vaikuttavat määräykset ja rajoitukset. Paikalle on saapumassa Viron erikoiskahviskenen viimeisimmätkin nimet sekä tietty jo oman asemansa vakiinnuttaneet paahtimot ja toimijat Virosta, Latviasta sekä Liettuasta. Paikalle ovat saapumassa esimerkiksi sellaiset nimet kuin Paper Mill Roastery, KOHE, The Brick, Coffee People, Kokomo ja Karlova. Edellämainittujen virolaisten toimijoiden lisäksi paikalle saapuvat esimerkiksi latvialaiset Rocket Bean Roastery sekä teehen ja haudukkeisiin erikoistunut Plukt. Tutumpia nimiä paikalla edustavat esimerkiksi Paulig ja Johan & Nyström.

Kahvin ohella odotettavissa on myös suklaan sekä teen edustusta. Viime vuonna myös esimerkiksi kombuchalla oli näkyvä paikka ja rooli festivaaleilla.

Tallinn Coffee Festival 2019

Tapahtuma on siis kaksipäiväinen. Ovet aukeavat kumpanakin päivänä kello 10. Ohjelmassa tulee olemaan viime vuoden tapaan kisailua niin latte artin kuin cuppingin muodossa sekä runsaasti näytteillepanijoita ja maistiaisia. Festivaalin tarkempi ohjelma paljastetaan ennen syyskuuta. Lippu tapahtumaan maksaa ennakkoon vitosen ja ovelta ostettuna seitsemän euroa.

Viron kahvikulttuuri kehittyy kovaa vauhtia ja festivaalilla on mahdollisuus päästä paalupaikalta seuraamaan sitä kaikkea. Viime vuoden kokemuksen perusteella tarjolla on runsaasti pienpaahtimokahvia, virvoitusjuomia, teetä, kombuchaa, suklaata sekä muuta pientä suuhunpantavaa.

Tallinn Coffee Festival 2019

Mikäli kahvifestivaalinälkä on kova, niin varovaisuutta ja viranomaismääräyksiä noudattaen sitä voi helpottaa Tallinnassa reilun viikon päästä. Varauduthan reissuun asianmukaisin varustuksin, huolehdit osaltasi käsihygieniasta, turvaväleistä ja asianmukaisesta yskimis- ja aivastelumenettelystä ja huomioit mahdollisen karanteenin matkalta palattuasi.

Tallinn Coffee Festival 2019
Tallinn Coffee Festival 2019
Tallinn Coffee Festival 2019

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *