Teekauppiaan jääteet / Teekauppa Veiström

IMG_6226Juhannuksen kunniaksi Uuttajatar veti pienen ässän hihastaan ja piipahti Teekauppa Veiströmille (kauppa Tampereen keskustassa Kuninkaankadulla) ostamaan pari pulloa kaupan uutuustuotteita, eli Teekauppiaan jääteetä. Kauppiaalle jääteen saaminen valikoimiin oli varmasti ”työvoitto”, sillä tuotekehityksessä oli mennyt jo parisen vuotta. Jääteet ovat puodin omaa tuotantoa ja tehty täysin luonnollisista raaka-aineista. Luomusokeria on lisätty enintään 5g/100ml, eli ei juuri ollenkaan. Kaikkiaan näitä 0,75 litran pulloissa myytäviä juomia on kahdeksaa eri makua ja meille Uuttajatar valitsi Carcaden sekä Savu Tervan. Emme lisänneet juomiin maistelussa mitään, vaan ne nautittiin kuten kauppias on ne nautittavaksi tarkoittanut.

Juhannusaatto oli täydellinen ajankohta näiden maistelulle, kun sääkin kerta suosi. Lämpimälle parvekkeelle mukaan mukit, jääteepullot, muistiinpanovälineet sekä avointa ja uteliasta mieltä. Korkit auki ja haistelu: taivaallinen tuoksu! Varsinkin Savu Tervan raikas ja tervainen aromi oli allekirjoittaneen mieleen. Ja paras oli vielä edessäpäin…

IMG_6229IMG_6227Me molemmat maistelimme hartaasti kumpaakin laatua ja keskustelimme havainnoistamme ja mielipiteistämme. Savu Terva oli ensimmäinen johon paneuduimme. Oletin, että juoman pohjana on kiinalainen savustettu musta tee Lapsang Souchong. Edellämainitun teen lisäksi juomassa on luomusokeria ja -sitruunaa.

Savu Terva on nimestään huolimatta yllättävän raikas juotava. Tervan tai savun voisi helposti mieltää ”tunkkaiseksi” tai ikäväksi mauksi, mutta tämähän oli kuin olisi nestemäistä Tervaleijona -lakritsaa juonut. Jälkimaku varsinkin on suhteellisen tervainen ja miellyttävä. Itse tykästyin kovasti siihen raikkaaseen tunteeseen, jonka tämän juominen tuo poskien sisäpinnoille. Mielessäni kuvittelin tyynen kesäillan järven rannalla nuotion ääressä kädessäni kupillinen tätä, aijaijai.

IMG_6228Toinen maisteltava, eli Carcada, oli taas hieman ”perinteisempi” tuote. Se on kofeiiniton, se sisältää rosellea (joka on hibiskus-sukuinen kasvi), luomusokeria sekä -sitruunaa. Väri on upean punainen ja tuoksu voimakas. Tuoksu herätti pienen pelon, että onkohan jäätee kitkerää?

Ei ollut. Se oli todella pirtsakka ja miellyttävän sitruunainen. Maku puski ympäri suuta heti ensi hörpystä lähtien ja jätti jälkimaussa mukavaa kukkaisuutta ja sitruksisuutta. Tälle kesäjuoman kuuluisikin maistua. Tätähän voi kotioloissa vielä höystää vaikka mintunlehdillä, jos sille tuntuu.

Kuten ehkä kuvista saatoitte huomatakin, niin jääteet tekivät meille todella hyvin kauppansa. Maistelua tehtiin todella huolella ja ajan kanssa. Ja siinäpä ne pullolliset melkein loppuivatkin samalla. Ehdottomasti parasta jääteetä, jota olemme saaneet maistaa. Pullollisella jääteeherkkua on hintaa reilut viisi euroa, mutta sillä tuetaan suomalaista työtä ja yrittäjyyttä ja saadaan vastineeksi 0,75 litraa todella hyvää kesäjuotavaa. Muitakin makuja on pakko käydä testailemassa. Veiströmin kaupalla jääteetä on mahdollista ostaa myös kupillinen nautittavaksi, jolloin hinta on 2,50€. Ohikulkumatkalla kannattaa siis käydä maistamassa. Ties vaikka päätyisitte hankkimaan samalla kotiinviemisiä.

IMG_6225

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *