Paholainen pani teen ja kahvin sekaisin – maistelussa Belzebubs – Stygian Comfort

Mieleni on heikko sellaisten asioiden edessä, joissa yhdistyy moni minulle rakas tai tärkeä teema. Nyt voisi sanoa, että olin hyvinkin täydellisen tuotteen äärellä ja polveni tutisivat innostuksesta. Tässä vaiheessa pieni varmistus teiltä, hyvät ihmiset: olisiko teillä hetki aikaa keskustella Belzebubsista?

Belzebubs on sarjakuvapiirtäjä JP Ahosen luoma black metal -yhtye, joka seikkailee samannimisessä sarjakuvassa. Sarjakuvakirjan lisäksi yhtyeeltä/yhtyeestä on tullut albumin verran musiikkia (vuonna 2019 julkaistu Pantheon of the Nightside Gods), kaksi musiikkivideota (Blackened Call sekä Cathedrals of Mourning), lyriikkavideo (Nam Gloria Lucifer) sekä iso läjä erilaista teemaansopivaa fanituotetta. Yksi tuote erityisesti pisti silmääni ja varovaisesti näitä paholaisen sanansaattajia lähestyinkin sosiaalisen median välityksellä. Tällä kertaa Saatana oli puolellani ja syntyi yhteistyö: Uuttaja sai maistoon pussillisen bändin omaa teesekoitusta nimeltään Stygian Comfort.

Stygian Comfort on suoraan sanottuna yhdistelmä kahta minun lempiasiaani: Lapsang Souchong -teetä sekä kahvia. Lapsang Souchonghan on sitä kuuluistaa savustettua mustaa teetä, jossa tuoksussa ja maussa on toisinaan runsastakin tervaisuutta. Teelehtien seassa on pieni kourallinen tummahkoja kahvipapuja. Kummankaan, niin teenlehtien kuin kahvipapujenkaan, alkuperämaista, kasvattajista tai vastaavista ei pakkauksessa eikä internetin syövereissä puhuta sanaakaan. Se on mainittu, että nämä molemmat ovat saaneet savustuksensa Gehennan ikuisessa liekissä. Tämä info riittäköön tällä kertaa ja puhukoot tuoksut ja maut puolestaan. Tämä sekoitus on muuten ”satanistisen teeyrityksen” Pitch Black North:n käsialaa.

Kuten arvata saattaa, niin Stygian Comfortin päällimmäisin tuoksu oli teelehtien savuisuus. Erittäin pienessä määrin siitä myös pystyy kaivelemaan sitä kaipaamaani tervaakin, mutta kahvi sieltä ei sen sijaan juuri erotu. Tämä ei varsinaisesti minua haittaa, sillä pelkästään Lapsang Souchongin oma tuoksu on jotain aivan mielettömän ihanaa.

Pussin etiketin antama haudutusohje on varsin yksinkertainen: kaksi grammaa lehtiä yhteen kupilliseen kiehuvaa vettä. Haudutusajasta ei sanottu mitään. Kuten monta kertaa ennenkin, niin otin ja sovelsin ohjetta. En nimittäin käyttänyt kiehuvan kuumaa vettä. Koskaan teen kanssa ei tulisi käyttää kiehuvaa vettä. Annoin veden jäähtyä noin 95-asteiseksi ennenkuin kaadoin sen mittaamani kahden teenlehtigramman päälle. Haudutusajaksi asetin kaksi ja puoli minuuttia.

Mites sitten se maku? Oliko tämä ”saatanan hyvää”? Ensimmäisenä mieleen tuli ihan ”perus” musta tee. Sitä höysti se kaivattu pieni savuisuus. Odotin kuitenkin paljon tuhdimpaa savuisuutta maussakin. Tervaisuus loisti aikalailla poissaolollaan. Kuten myös kahvi. Ei sinänsä mikään ihme, sillä pavuista ei näin lyhyessä ajassa juuri mitään saa irti liotettua. Kahvia saisi makuun enemmän, jos pavut rikkoisi tai jopa jauhaisi karkeaksi. Ehkä savuisuus ja se tervaisuuskin nousisivat makuun enemmän, jos olisin annostellut rohkeasti enemmän lehtiä? Tai hauduttanut pikkaisen pidempään?

Lapsang Souchong on kuitenkin mielestäni aina hyvää. Stygian Comfortissa käytetty Souchong ei varmasti ole sieltä savustettujen teelaatujen ”ylähyllyiltä”, mutta ihan mainiota tavaraa silti. Uusia maisteluita teen varmasti sekä isommalla lehtimäärällä että myös pidemmällä haudutusajalla. Toivottavasti saan kammettua sen tervaisuuden sieltä esiin. Kahvin makua en tähän rehellisesti sanottuna edes kaipaa. Pavut ovat kuitenkin nätti somiste lehtien seassa (kuten monesti myös kaikenlaiset hedelmäpalaset erilaisissa teesekoituksissa ja haudukkeissa). Tällaisenaan Stygian Comfort on ihan mainio iltajuotava, kun tahtoo vain istuskella rauhassa fiilistellen ja synkistellen. Tällaisessa tilanteessa taustamusiikiksi kuuluu ilman muuta erinomainen Belzebubs-debyyttialbumi ’Pantheon of the Nightside Gods’. Siitä se Paholaisen palvonta alkaa!

Stygian Comfort on valitettavasti tällä hetkellä myyty loppuun, enkä osaa kertoa onko sitä tulossa uudestaan myyntiin. Belzebubs:n muita fanituotteita, levyjä ja sarjakuvaa myy Backstage Rock Shop. Kiitos vielä JP:lle, Hubbathille, Sløthille, Obesyxille sekä Samaëlille tästä maistelumahdollisuudesta! Pimeyden rituaaleissa tavataan!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *