Kuka/mikä on Uuttaja?

IMG_6295Olen Juuso, kahvi- ja teeharrastaja. Uuttaja on minun kanavani jakaa innostusta ja kiinnostusta.

Tarinani kahvin parissa on hyvin tavallinen: tuli vaihe, jossa ”bulkkikahvin” maku alkoi tökkimään. Keittelin mielestäni markettien parhaita bulkkikahveja, mutta kulutus tippui silti aikalailla minimiin, eli aamukahvi ja työpaikan kahvitaukojen puolikkaat kupilliset. Kunnes…

Löysin erikoiskahvit. Tai oikeammin kahvikauppojen ja pienpaahtimoiden alkuperäiskahvit sekä paahtimoiden omat blendit, eli kahden tai useamman kahvilajikkeen sekoitukset. Virossa joulumarkkinoilla käydessämme tyttöystäväni lahjoi minut pussillisella kenialaista sekä jotain juustokakkuaromilla maustettua kahvia, joita löysimme paikallisesta kahvikaupasta. Maustekahvista ei ole sen suurempaa kerrottavaa kuin että juustokakulle se maistui. Sen sijaan tuon hedelmäisen kenialaisen myötä maailmani muuttui täysin. Elämässäni alkoi uusi vaihe: kahvivaihe. Erikoiskahvien maistelun ja hankkimisen myötä myös teetottumukseni muuttui. Aloin kyseenalaistamaan markettien hyllyiltä saatavat pussiteet ja tarrauduin laadukkaamman irtoteen maailmaan. Tiesin, ettei paluuta enää olisi. Olin löytänyt jotain aivan liian hyvää.

Sain lisää pontta kahviharrastukselle lyhyellä työsuhteella pirkanmaalaisessa kahvipaahtimossa. Sain arvokasta tietoa ja kokemusta niin kahvin alkuperästä, kahvin paahtamisesta kuin sen pakkaamisestakin asiakkaille. Olen myös myynyt teetä ja kahvia sekä niiden valmistamiseen tarkoitettua välineistöä. Tiedon määrä kasvoi hurjasti ja huomasin, että nälkä kasvaa syödessä kaiken aikaa. Kun tiedonjanoa riitti vielä vapaa-ajallekin asti, niin kirjahyllyyn alkoi ilmestyä kahvi- ja teeaiheisia teoksia.

Minua kiinnostavat myös erilaiset valmistustavat. En ole vielä siinä pisteessä, että olisin espressokonetta kotiini ostanut, mutta tavallinen suodatinkeitin, manuaalisuodatin, Chemex, Aeropress, nokipannu, pressopannu sekä mutteripannu löytyvät. Luonnollisesti myös kahvimylly kuuluu kalustoon. Teepuolelta löytyy ihan tavallisia haudutuslaitteita, eli valurautainen kestosihdillä varustettu pannu ja pari erilaista pientä teesihtiä. Erikoisuutena löytyy eteläamerikkalaisen maten nauttimiseen tarkoitettu aito kalebassi sekä bombilla, eli pullokurpitsasta tehty juoma-astia sekä metallinen pilli.

IMG_5341

Kahvintuoksuspesialisti Uuttajatar

Tuntuu luonnolliselle jakaa innostusta ja pieniä tiedonmurusia eteenpäin. Ja koska pidän myös kirjoittamisesta, niin blogi tuntui luonnolliselle tavalle purkaa asioita päästä pois. Uuttaja-blogi ei ole minulle mikään pakkopulla, vaan puhtaasti intohimo ja harrastus, jonka toivon kuitenkin kehittyvän niin pitkälle kuin mahdollista. Pyrin kirjoittamaan monipuolisia artikkeleita: maisteluita, uutisia, raportteja tapahtumista, kahvilakäyntitarinoita, kirja- ja kalustoesittelyitä ja niin edelleen. Parempi puoliskoni Uuttajatar saattaa toisinaan vilahdella artikkeleissa, kuten myös vierailevat tähtimaistelijat.


Bloggarina olen jo saanut tehdä yhteistyötä muutamien eri alan tahojen, esimerkiksi Slurp ja Kahvisi, kanssa ja olen avoin kaikenlaisille yhteistyöehdotuksille jatkuvasti. Mikäli koet, että sinä/te ja minä voisimme jollain tavalla tehdä yhteistyötä, niin ota rohkeasti yhteyttä sähköpostitse. Osoite on:

uuttaja@uuttaja.fi

Yhteyttä voi totta kai ottaa myös sosiaalisen median välityksellä. Uuttaja-blogi löytyy Facebookista, Instagramista, Twitteristä ja Youtubesta. Alla linkit joka kanavalle.

Youtube: Uuttaja
Facebook: Uuttaja
Twitter: Uuttajablogi
Instagram: jnazarene_uuttaja


Toivon, että blogini ja tekstieni kautta mahdollisimman moni uskaltaisi hypätä pois bulkkikahvien ääreltä oikeasti kokeilemaan laadukkaampia ja elämyksellisiä kahvi- ja teekupillisia. Kuka tietää, tästähän voi aueta jollekulle vaikka uusi harrastus. Jos tykkäätte artikkeleista ja blogistani ylipäätään, niin antakaa palautetta minkä tahansa kanavan kautta, seuratkaa Uuttaja-blogia somessa, levittäkää artikkeleita ja sanaa eteenpäin ja käykää lukemassa uudet artikkelit. Jaettu ilo on kaksinkertainen ilo.

Antoisia kahvi- ja teehetkiä!

Share

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *