Korona-ajan virallinen Etäkahvi: Brasil Sitio Santa Catarina / Lehmus Roastery

Pandemia-aika vaikuttaa kaikkiin ja kaikkeen. Myös pienpaahtimoihin, kahviloihin ja teekauppoihin. Moni on joutunut vetäytymään kotinurkkiin työntekoon. Tässä yhteydessä moni voi törmätä haasteisiin, kun perus työarjesta tutut rutiinit saattavat puuttua. Esimerkiksi kahvitauot. Taukoja on onneksi helppo ottaa kun sille tuntuu. Kotoa työskennellessä on lisäksi täyden kympin mahdollisuus vaikuttaa siihen, että millaista kahvia etätyöpisteellä juodaan.

Etätyöpisteen kahvinpuutetta helpottamaan Uuttaja ja Lehmus Roastery tarjoavat alennuskoodin Lehmuksen verkkokauppaan! Koodilla UUTTAJA15 saat verkkokauppaostoksistasi 15% alennuksen ja samalla tottakai tuet suomalaista kahvialan yrittäjyyttä! Koodi voimassa sunnuntaihin 19.4. klo 23:59 saakka, eli nyt kipinkapin tekemään edullisempia kahvi-, tee- ja välineostoksia! Alennus koskee kaikkia verkkokaupan tuotteita.

Lappeenrannan kahvisankareilla, eli Lehmus Roasteryllä, on tähän erinomainen vaihtoehto tarjolla: virallinen Etäkahvi. Tämä äärimmäisen mielenkiintoinen kahvi oli tarkoitus lanseerata Helsinki Coffee Festivalilla huhtikuun puolessavälin, mutta koronan pakottaessa ihmiset eristyksiin on kahvi tuotukin tarjolle jo nyt. Samalla se nimettiin Etäkahviksi.

Etäkahvi tulee Brasiliasta Pedralvan alueelta Sitio Santa Catarina -nimiseltä tilalta. Tilalla tämä Yellow Bourbon -lajikkeen kahvi kasvaa 1500 metrin korkeudella merenpinnan yläpuolella. Kahvi on natural-prosessoitua ja sitä viljelevät Alexandre Silva ja Rodrigo Silva Pimienta.

Tämä kyseinen kahvi oli osallisena Carmo Best Cup 2019 -kilpailussa noin 200 muun kahvin kanssa ja se sijoittui 15:n parhaan joukkoon. Lehmus Roastery kävi paikanpäällä Brasiliassa tutustumassa viljelijöihin ja heidän tilaansa sekä osallistumassa raakakahvin huutokauppaan, josta he huusivat kahvin itselleen paahdettavaksi. Kyseessä on siis todella korkealaatuinen ja haluttu kahvi, jota on saatavilla rajoitettu erä.

Ennen kahvin valmistamista oli tottakai tutkittava hetki tuoksua kaikessa rauhassa. Pussista tulvahteli selkeä omenan tuoksu, jonka mukana sieraimiin leijaili myös houkuttelevaa makeutta. Omenan ja makeuden seasta löytyi myös pieni nougatmainen vivahde. Jauhettu kahvi taasen antoi ilmoille kirpeämmän omenaisuuden ja hiukan suklaisuutta sen seassa. Mitä pidempään tuoksuttelin kahvia, niin sitä vakuuttuneempi olin myös kypsää ananasta muistuttavasta tuoksusta. Kokonaisuus alkoi yhä enemmän ja enemmän tuomaan mieleeni jonkin makeisen, mutten saanut päähäni että mikä se voisi olla. Lisäksi kypsän ananaksen tuoksu toi mieleen, että onko kahvi anaerobisesti fermentoitu tai vastaavaa, mutta natural-prosessoituahan tämä olikin. Hutiarvaus siis.

Tuoksuttelujen ja arvailujen jälkeen oli aika asettaa kahvi ja välineet uuttopisteelle ja alkaa valmistushommiin. Valmistamisen hoidin pour over -metodilla käyttäen Origami Dripper -suppiloa sekä Hario V60 -suodatinpaperia.

Valmistelin kahvia maisteltavaksi pariinkin otteeseen. Ensimmäiset merkinnät maistellusta kahvista olivat koko suussa tuntuva hapokkuus sekä runsas ja tuhti suutuntuma. Maussa reilusti omenaa ja jälkimaussa hauska taatelimainen säväys. Kokonaisuus oli myös aavistuksen makea. Vaikka hapokkuus tuntui koko suussa, niin se ei silti ollut liian voimakas tai pisteliäs. Tässä varmasti edesauttoi myös suutuntuman runsaus.

Jos jokaisena etätyöpäivänä saisi tällaista kahvia, niin en viitsisi ehkä pääkallopaikalle itse lähteäkään. Minun ei (valitettavasti) ole ollut mahdollista etätöitä tehdä, mutta työpäivän jälkeen on ollut kiirus kotiinpäin, kun tietää että siellä on pussillinen Lehmuksen hyvää odottamassa. Sitio Santa Catarina on todellinen etäpäivän vauhdittaja; pehmentää palavereja, piristää iltapäivän tuskaisia kitutunteja ja palkitsee pitkän ja raskaan työpäivän jälkeen. Kaiken edellämainitun lisäksi se on mielettömän hyvä ja maukas kahvi.

Mikäli Etäkahvi, tai jokin muu kahvi Lehmuksen rosterista, kiinnostaisi niin käy jättämässä tilauksesi Lehmus Roasteryn verkkokaupassa. Muista käyttää koodia UUTTAJA15, niin saat ostoksistasi 15% alennuksen ja osoitat samalla tukesi suomalaiselle kahvialan pienyrittäjille. Alennus koskee kaikkia verkkokaupan tuotteita.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *