Kahvilla kahvibloggarin kanssa

IMG_6479Koitti vihdoin se sunnuntai, jonka kohdalla kalenterissani oli merkintä junamatkasta Satakuntaan. Siellä minua odottelisi kahvibloggarikollega: Kahvia & Suklaata -blogia kirjoittava Jani. Olimme sopineet kahvittelu- ja rupattelutuokiosta jo lähes kuukausi sitten ja nyt pääsisimme saman pöydän ääreen.

IMG_6459Jani lupautui tarjoamaan kahvetta maisteltavaksi. Paikalle saapuessani olikin pöydällä melkoinen kattaus kahviherkkua: HasBeanin viittä erilaista bolivialaista kahvia sekä kaksi pussillista norjalaisen Jacu-paahtimon kahveja, jotka norjalainen Kaffebox-kahvipalvelu oli Janille toimittanut. Vieraana sain päättää maisteltavat ja valitsinkin nuo Jacun paahtimon kahvit: kenialainen Ndocha sekä costaricalainen Las Lajas. Ensin maistelimme kenialaisen, jonka maestro valmisti Wilfan automaattisuodattimella.

IMG_6463IMG_6462Ndochasta esiin nousi sen makeus ja raparperimäinen maku. Maussa oli lisäksi jotain hedelmääkin. Tämä suutuntumaltaan ohuehko ja miellyttävä kahvi olikin melkein kuin hyvää teetä. Jäähtyessä kahvin maku rikastui entisestään.

IMG_6481IMG_6471IMG_6472Costa Rica Las Lajas valmistettiin Chemexillä. Janiltakin näyttivät eri valmistusmenetelmät sujuvan kuin tanssi. Ei sillä, että olisin muka sen suhteen huolissani ollut. Las Lajas oli huomattavan paljon intensiivisempi ja profiililtaan ”tummempi” kahvi kuin kenialainen Ndocha. Tämä jätti suun maistellessa kuivan tuntuiseksi. Mahtavan makuinen kahvi, josta kuitenkin yksittäisten makujen esiin nostaminen osoittautui mahdottomaksi.

Makujen tunnistamattomuuteen vaikutti varmasti sekin, ettei kahvin maistelu ollut varsinaisesti tapaamisemme ensisijainen tarkoitus. Toki se meni hienosti siinä samassa, mutta pääasiallinen tarkoituksemme oli vain istuutua saman pöydän äärelle juttelemaan omista kahvikokemuksista, kahvista yleisesti sekä blogitouhuistamme. Ja voin kertoa, että parituntinen hujahti kuin siivellä. Vaihdoimme tarinoita kahviin liittyen, omia kokemuksiamme paahtimoista ja niiden valikoimista ja suosittelimme toinen toisillemme eri kahveja. Siinä olisi voinut kolmas osapuoli olla pyörällä päästään, kun nämä kaksi heittelivät ilmoille muun muassa sellaisia sanoja kuin ”washed”, ”GLC”, ”Yirgacheffe” ja ”ohiuutto”.

Oli hienoa huomata, että sekä Uuttajalla ja Kahvia & Suklaata -blogilla on sama tavoite: tuoda esiin sitä, että oikeasti laadukas kahvi on kannattava hankinta niin elämyksellisesti kuin eettisestikin. Tahdomme molemmat saada ihmisiä pois bulkkiharkkojen parista oikeiden makuelämysten äärille. Ja ennenkaikkea saada ihmiset tiedostamaan, että meillä on Suomessa runsaasti pienpaahtimoita, jotka tekevät joka päivä töitä paremman kahvin ja laadukkaampien kahvihetkien eteen. Kun olette lukeneet Uuttaja-blogista uuden artikkelin, niin seuraavaksi voisitte aina tarkastaa, että onko Kahvia & Suklaata -blogissa jotain uutta luettavaa; Jani tietää mistä puhuu. Uuttaja kiittää kahvi- ja keskustelutilaisuuden isäntää.

IMG_6466

Share

3 Comments on Kahvilla kahvibloggarin kanssa

 1. Laura
  19.8.2016 at 10:55

  Wau, varmaan ollut kiva tapaaminen! Se on ihan parasta, kun pääsee ”kouhkaamaan” saman intohimon jakavien ihmisten kanssa. Tämmöinenhän pitäisi järjestää meidän teebloggareidenkin kesken.

  Tuota kahvia joka oli ”kuin hyvää teetä” olisin minäkin voinut maistella 🙂

  Vastaa
  • Uuttaja
   19.8.2016 at 15:35

   Moi Laura!

   Kyllä, tapaaminen oli kaikkiaan tosi mahtava! Tällaista voisi ihan hyvin harkita teebloggareidenkin kesken joskus tehtäväksi?

   Vastaa
   • Laura
    19.8.2016 at 18:33

    No niin pitäisi! Ketkä on mukana? 🙂

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *