Kahvilla Berliinissä: Röststätte

Keskiviikkopäivän ohjelma oli hyvin vahvasti painottunut Berliinin keskustan itäiselle puolelle, esimerkiksi Alexanderplatzille. Sieltä suunnalta katselimme myös päivän kahvilan. Loppujenlopuksi aika läheltä eilistä The Barnin kahvilaa löytyi toinen houkutteleva tapaus: Röststätte. Minulla on kerran jo ollutkin kyseisen paahtimon kahvia kotona testissä ja olikin hauska päästä käymään paikan päällä katsomassa, että millainen tapaus se tämä on.

Tila oli jälleen varsin kompakti, kuten odottaa saattoikin. Tiskiltä tilattiin juotavat ja viereltä löytyi vitriini, jossa lautasilla vieretysten odottelivat juustokakku, keksit ja munkit ostajiaan. Kahvilan tiskin takana, mutta silti nähtävillä, olivat paahtimon tilat ja siellä olikin täysi paahtotohina päällä. Paahtokoneesta tulvahteli välillä todella herkullinen tuoksu aina kadulle saakka. Tällä(kin) kertaa olin kahden kahvin taktiikalla liikenteessä: tilasin espresson sekä Aeropress-valmisteisena etiopialaista Worka-kahvia. Hinta näille kahdelle yhteensä 5,50e (Aeropress-kahvi 3,20e ja espresso 2,30e). Matkakumppani pysyi omalla linjallaan ja tilasi cappuccinon.

Istuuduimme kahvilan ulkopuolella olevan pikkupöydän äärelle odottelemaan juotavia. Kauaa ei tarvinnutkaan odotella ja kahvihampaan kolotuksesta kärsiä, kun pöytään kannettiin tilauksemme mukaiset tuotteet. Maistelutyö alkoi samantien. Worka oli todella matalahappoinen, ehkä hiukan omaan makuuni laihanlaiseksi jäänyt, mutta kuitenkin hyvänmakuinen. Vahva bergamotin maku ja runsas makeus olivat kuin jälkiruokaa, vaikka varsinaisesti emme olleet edes syöneet vielä päivällistäkään. Espressoon käytetyn pavun alkuperästä en osaa sanoa mitään, mutta mausta löytyi pientä kirpeyttä, suklaisuutta ja kokonaisuudesta tuhtia paksuutta.

Kahvi, todella lämmin kesäpäivä upeassa kaupungissa Euroopassa, matkaseura ja reissufiiis ovat omiaan kohottamaan mielialaa. Röststätteen tuli mentyä iloisin mielin ja sieltä lähdettiin vielä paremmalla fiiliksellä jatkamaan seikkailua. Olimme jälleen yhtä mahtavaa kahvilakokemusta rikkaampia. Berliinissä osataan nämä erikoiskahvihommat, vaikka mekin olemme vasta nähneet hädintuskin tämän jäävuoren huipun.

Kuulostaako hölmölle, että kahvilakäynti voi olla reissun kohokohta tai yksi kohokohdista? Suosittelen kokeilemaan, jos/kun mahdollisuus tulee. Ymmärrätte sitten kyllä itsekin, että miksi/miten näin saattaa käydä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *