Esittely: Parit kahvi- ja teeblogit

Kuvan lähde: http://www.infinitysuccess.info

Hei vaan, kahvin ja teen lipittelijät!

Kuten ehkä tiedättekin (tai ainakin arvata saattaa), niin Uuttaja ei suinkaan ole ainoa suomalainen kahvi- ja/tai teeaiheinen blogi. On ilo huomata, että kummallekin edellämainitulle löytyy omistautuneita harrastajia ja niistä kirjoittavia. Toisilla on jo vuosia ollut blogi pystyssä, toiset ovat vasta aloittelemassa. Monet ovat saaneet alkuinnostuksensa maailmalla lauenneen kahvi- ja teeinnostuksen myötä, toisille syy bloggaamiseen voi olla henkilökohtaisempi.

Halusin nyt tuoda muutaman tällaisen esimerkkiblogin esiin ja kehottaa perehtymään myös niihin. Ei bloggaaminen ole suinkaan yksilöiden kilpailua, vaan yhteinen leikkikenttä, jossa on tilaa kaikille. Siitä syystä haluan nyt mainostaa muutamaa blogia, joita itsekin lueskelen ja seurailen. Aloitetaan parilla teeblogilla. Klikkaamalla blogin nimeä pääset itse blogiin.

Kuvan lähde: https://kaikkeateesta.com

Kaikkea teestä – teeblogi rennolla otteella

Kaikkea teestä -blogia ylläpitää omien sanojensa mukaan keski-ikää lähestyvä nainen, joka juo teetä runsaasti. Hänen päivärutiiniinsa kuuluu aamuisin mustaa teetä, lounaan jälkeen yrttihaudukkeita ja iltapäivällä vihreää tai valkoista teetä. Hän tituleeraa itseään enemmänkin teefiilistelijäksi kuin -hifistelijäksi.

Blogista löytyy muun muassa kattava kokoelma eri laatujen maisteluita, teehuone- ja teekauppavisiittejä sekä nostoja mediassa olleista teeaiheisista artikkeleista. Arkistoa selatessa vanhimmat artikkelit ovat syyskuulta 2015, mutta sen jälkeen juttuja on tullut jo kolmattakymmentä. Uusia juttuja blogiin tulee kiitettävällä tahdilla ja ne ovat miellyttävää luettavaa vaikka teekupillisen seurana.

Kuvan lähde: https://ftgfopteeblogi.blogspot.fi

F.T.G.F.O.P teeblogi

Seuraava teeblogi on jo nimetty niin, että teenystävien ja teehifistelijöiden huomio kiinnittyy varmasti. Tämän blogin kohdalla en osaa sanoa, että kuka sitä ylläpitää enkä minkäänlaisia tuntomerkkejä, mutta hienoa työtä hän jokatapauksessa tekee. Kuutisenkymmentä artikkelia maaliskuusta 2015 lähtien pitävät sisällään teen maisteluja ja arviointeja, väline-esittelyitä sekä teehen liittyviä tarinoita, joista nostan tähän esiin jutun nimeltä ”Teen päivän seikkailu”.

Teeartikkeleissa on runsain kuvin osoitettu vaiheet pakkauksen avaamisesta aina haudutukseen ja lopputulokseen asti ja kirjoitustyyli on helppolukuista. Huomaa kyllä, että kaveri tietää teestä paljon. Pienenä lisäherkkuna hän päivittelee blogiinsa osiota nimeltä ”Teekaappi”, johon hän listaa kaikki kaapissa sillä hetkellä olevat teelaadut. On nimittäin kaapilla kokoa…

Kuten edellä mainitsin, niin teeblogeja on runsaasti. Nostin esiin nämä kaksi, koska itse luen niitä erittäin mielelläni ja aktiivisesti. Lisää löytyy googlettamalla ja esittelemieni blogienkin kautta löytää linkkejä toisiin blogeihin. Otetaan seuraavaksi vuoroon kaksi kahviblogia.

Kuvan lähde: http://kahvikoukussa.blogspot.fi

Kahviholistin seurassa

Parikymppinen hämeenlinnalaistyttö päätti oman kahvi-innostuksensa myötä perustaa blogin. Kun kaveritkin vielä kannustivat blogin pariin, niin ei tainnut paljon vaihtoehtoja olla. Hän kertoo haluavansa oppia kahvista paljon ja koko ajan enemmän. Blogia kirjoitetaan rennolla otteella ilman turhaa nihkeilyä.

Blogi on aloitettu kesäkuun 21.päivä kuluvaa vuotta ja juttuja on tullut kolme kappaletta. Alkuvaiheessa siis mennään, mutta alku näyttää lupaavalle. Kirjoitustyyli on rento ja lupsakka ja juttuja höystetään hienoin kuvin. Onpa blogiin jo julkaistu ensimmäinen valmistusohjekin, nimittäin ohje kotitekoiselle cold brew- eli kylmäuuttokahville. Mielenkiinnolla odottelen, että millaisia juttuja on tulossa.

Kuvan lähde: https://kahviaetsuklaata.wordpress.com/

Kahvia & Suklaata

Huomattavan paljon vanhempi kahviblogi Kahvia & Suklaata on saanut alkunsa sen perustajan, Janin, kyllästyttyä niin sanottuun ”työmaatervaan”, eli siihen kahvinkaltaiseen, jota lähes jokaisella työmaalla pannussa lilluu. Hän alkoi perehtyä kahviin yhä enemmässä määrin ja opetteli sen valmistamista. Blogissa onkin huikea määrä kahvimaisteluartikkeleita, joista osa on tehty yhteistyössä Slurpin kanssa. Välillä jutuissa lipsahtaa myös toinen herkku, eli suklaa. Näitä kuitenkin nykyään todella harvakseltaan.

Omalle sivulleen on kasattu kaikki ne kahvit, joita bloggaajan kupissa on ollut maisteltavana. Lista on vakuuttava. Kahvimaistelujen lisäksi Jani kirjoittaa omista ”kahvimatkoistaan”, kuten esimerkiksi artikkeli hiljattain pidetystä World Of Coffee -tapahtumasta Dublinista. Sen lisäksi blogista löytyy videosarja nimeltä ”Opas loistavaan kahviin”, jossa Jani esittelee erilaisia valmistusvälineitä, kertoo kahvimyllyistä sekä kahvipakkausten olennaisimmista infoista. Vähän samaan henkeen blogista löytyy myös artikkelisarja ”Opas loistavan kahvin valmistamiseen”, jossa ideana on, kuten nimikin jo kertoo, antaa seikkaperäisiä vinkkejä ja ohjeita loistavan kahvin valmistamiseksi.

Korostan vielä kertaalleen, että yllä esitellyt blogit ovat vain jäävuoren huippu kaikista blogeista. Ja tottakai kotimaisten lisäksi löytyy vielä isompi liuta ulkomaisia blogeja aivan samoista asioista. Mikä blogi on sitten kenenkin mieleen on täysin lukijasta itsestään kiinni. Jokaisessa blogissa perustamisen taustalla on varmasti kuitenkin se tismalleen sama kipinä: intohimo. Lukekaa ja levittäkää tykkäämiänne blogeja!

4 Responses

 1. Kiitos nostosta! Olen tosiaan pitänyt blogia viime syksystä. Harmittaa, etten aloittanut jo aiemmin, sillä niin paljon olisi vuosien aikana kertynyt teejuttuja matkoilta jne. Mutta parempi myöhään kuin… Nyt kesälomalla postaustahti vähän hiljaisempi, mutta mielessä jo monta postausta. Hyviä tee- ja kahvihetkiä ja mukavaa kesää 🙂

 2. Ou mään, kiitos tästä kunniasta. Olen ollut blogisi salalukija jo hyvän aikaa, vaikka en kahvia juuri juo. Innoittamanasi olen tosin jo muutaman kerran tullut hetki kun olen katsellut laatupapuja, myllyä ja aeropressiä. Jatka blogaustasi niin ehkä joskus haksahdan kahviin.

  PS. Ehkä joskus kehtaan ulostautua anonyymiyden kaapista. 😉

  1. Hei!

   Hienoa kuulla, että olet lueskellut blogiani. Olen myös otettu siitä, että blogini kautta sinulle on syntynyt mielenkiintoa kahvia kohtaan. Aeropress on alkuun loistava valinta, ja ehdottomasti mylly siihen kaveriksi.

   Ehkä maisteluartikkeleistani löytyisi jokin sinullekin maistuva kahvi? 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *