Chemexillä Kenya Kieni / Heart Roasters, Portland

Pölyt pois Chemexistä ja kahviaarrearkusta Heart Roasters:n valkoinen kahvipussi kouraan. Etiketin väri veti puoleensa ja olipa kahvissa lopulta paljon muutakin houkuttelevaa.

Tämänkertainen maistelukahvi tuli Keniasta Nyerin alueelta. Se totteli nimeä Kieni, oli lajikkeiltaan SL28 ja SL34. Kasvukorkeus 1800 metriä ja prosessoinniltaan täysin pesty. Paperilla kahvi vaikutti juuri sellaiselle, joka aiheuttaa meikäläiselle veden kihoamista kielelle. Itseasiassa… Se oli juuri sellainen. Papuja tuoksutellessa erottui huippuselkeästi mansikkaa ja karamelliä.

Mikko oli tuoksuhavainnoistani samaa mieltä. Lisäksi Mikko havaitsi, että hänellä on nälkä ja että hänen on pakko raapia sukkani rikki

Pavut myllyn kautta purkkiin ja uusintatuoksuttelu. Pavuista havaittu mansikan tuoksu voimistui vain entisestään ja hetkittäin tuoksussa oli mukana myös mansikkahilloa. Muutenkin kokonaistuoksu oli voimakas ja melkoisen makea. Oli selvää, että olin valinnut tätä kahvia varten juuri oikean maisteluvälineen. Kaikkiaan valmistin kahvia 5 dl reseptillä: 30 grammaa kahvia ja 5 dl 92-asteista vettä.

Voivoivoi kuulkaa mitä karkkia tämänkertainen kahvi olikaan! Maussa kevyen kirpsakkaa herukkaisuutta, karamellin makeutta ja mangon pehmeyttä. Jälkimaku oli nautinnollisen miellyttävä ja hapokkuus kuin vadelmassa. Olemukseltaan Kieni oli hyvin mehumainen ja äärimmäisen intensiivinen. Ryystön ensimmäisellä sekunnilla maku on lähes metallinen, mutta hiivuttuaan muuttuu tuhdin marjaisaksi.

Olen varmasti hehkuttanut ennenkin rakkauttani afrikkalaisiin kahveihin. Jälleen kerran yksi kenialainen, jota tarjoilisin häpeilemättä vaikka presidentille. Kenya Kieni oli lähes itse täydellisyys. Luonteeltaan todella hurmaava ja koukuttava. Seuraava kupillinen oli aina edellistä parempi. Olikin itkun paikka kun pussi tyhjeni ja pavut loppuivat.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *